Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zabfalatok recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, tehéntej és répacukormentes, tojás nélkül készült, állati összetevőt nem tartalmazó vegán „száraz” keksz.

A képen látható sütemény egy „száraz” keksz. Leginkább a müzliszeletekre hasonlít az állaga, egyáltalán nem nedves, mégis puha. Nagyon fogjátok szeretni. Egyszerű megsütni, pillanatok alatt összeállítható, morzsálódás nélkül hurcolható, ha megéhezünk - de ha nem is -  bekapható, nem teljesen büntetlenül nassolható ugyan, de egészséges, kellemes falat.

Természetesen zabpehelyből és zabpehely-lisztből készítettük, ahogy mostanában több süteményt és kekszet is. Mi nagyon szeretjük a zabliszt, zabpehely párosítást, olcsó, nagyon finom, egyszerre rusztikus és omlós.

Hozzávalók

1 csésze zabpehely
1/2 csésze zabpehelyliszt
2 evőkanál őrölt lenmag
2-3 evőkanál valamilyen durvára aprított dióféle vagy mag (mi egy nagy marék mandulát használtunk)
csipet
3 evőkanálnyi barna nádcukor vagy kókuszcukor őrölve
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál mogyoróvaj (elhagyható, de nagyon finommá teszi a kekszet)
0.5 dl növényi tej (kicsit több, ha nem használunk mogyoróvajat)
2-3 evőkanál valamilyen növényi szirup (mi juhart használtunk)
vaníliakivonat
10 dkg olvasztott csoki a tetejére

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1.  A hozzávalókat keverjük össze alaposan és terítsük szét egy papírral bélelt tepsi aljában. A massza, amit összekevertünk nem lesz folyós, a kezünkkel vagy szilikonspatulával terítsük és lapogassuk széjjel egy 24 × 34-es vagy kisebb tepsiben.
2. 10-15 percig süssük 180 fokon, nyugodtan vegyük ki a sütőből, ha puhának érezzük akkor is, mert a levegőn még sokat fog száradni és szilárdulni.
3. A tetejére olvasztott csokit terítsünk.

Jó étvágyat!




A zabfalatok recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.