Leírás

A barackmag fogyasztása jót tesz az egészségnek
A sárgabarack magjának talán legfontosabb hatóanyaga a B-17 vitamin. A keserű magbél B-17 vitamin tartalma magasabb mint az édes magé. Egy szem keserű sárgabarack mag 20-30 mg B-17 vitamint tartalmaz.Egyes kutatások szerint néhány súlyos, degeneratív betegség kialakulása is a B-17 hiányára vezethető vissza. A B-17 nem esszenciális (létszükségletű) anyag, de valószínűsíthető, hogy megfelelő mennyiségű jelenléte a szervezetben gátolhatja több krónikus betegség kialakulását, szerepet játszhat a daganatos sejtek szaporodásának blokkolásában.
Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 200 mg, melynek hiánya kedvezőtlen hatással van a szervezetre.
A sárgabarackmag emellett több más vitamint tartalmaz: sokféle B-vitamint, ásványi anyagokat és nyomelemeket, többek között vasat és káliumot. Rostokat, egészséges zsírokat tartalmaz. Antioxidáns hatással rendelkezik.
A sárgabarackmag fogyasztása javíthatja az emésztést, segíthet megnyugtatni a beleket.
A sárgabarackmag segíthet a vérnyomás továbbá a koleszterinszint normál szinten tartásában.
A barackmag szépségápoló hatással is bír, a belőle préselt olaj kozmetikai szerek, krémek, hajápolók összetevőit gazdagítja.
Feltételeznek fájdalomcsillapító hatást ízületi gyulladások, izomfájdalmak esetén.
Ajánlott adagolás: magas cianid tartalma miatt napi 3-5 szem. Ezt az adagot ne lépje túl!
A keserű íze miatt lehet gyümölccsel is fogyasztani.
Gyerekektől elzárva tartandó.
Készítsd el a datolya alapú italt, ami magában is finom, viszont a sárgabarack magnak köszönhetően marcipános ízű lesz.
100 gramm sárgabarackmag tápértéke:
Energia KJ-ban: 2468Energia Kcal-ban: 590
Zsír: 52,5g
- amelyből telített zsírsav: 4g
Szénhidrát: 18,6g
- amelyből cukor: 4,6g
Fehérje: 18g
Rost: 9,9g
Só: 0,019g
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
Cikkszám: 20732
Vélemények
2022. 02. 24.
-
Hát az íze nem egy mandula, de azért nem rossz, és tényleg nagyon egészséges.