Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Lecsó virslivel recept

   

Igazi klasszikus kedvenc

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható lecsós étel elkészítésének és receptbefoglalásának célja az volt, hogy a Bulkshop által újonnan forgalmazott Vegabond Szója Natur páros virslit kipróbáljuk, megkóstoljuk, kicsit meg is reklámozzuk.


Mielőtt ez az étel elkészült a mi kis boszorkánykonyhánkban, jó néhány ismerőst végigkérdeztünk, érdeklődve tőlük a csalhatatlan lecsó receptjéről. Meg kellett állapítanunk, hogy ahány ház, annyi csalhatatlan, tutibiztos recept van, mindenki esküszik a sajátjára. Nem csak a hozzávalók mennyiségében, minőségében, hanem a feldolgozás mikéntjében és sorrendjében is nagy különbségek vannak. Minden egyes recept tuti, kipróbálásra érdemes.

Mivel lehetetlennek bizonyult a választás, a saját – még nagyanyáinktól örökölt – receptünket valósítottuk meg, amely a hozzávalók mennyiségét egy rész hagymában, két rész paradicsomban és négy rész paprikában adja meg. Ha ezeket az arányokat betartjuk, teljesen mindegy, hogy milyen mennyiségű lecsót főzünk, akár kertipartira, akár népünnepélyre, akár szolid családi vacsorára vagy magányos lecsózásra készülünk, a lecsónk jó lesz, a hozzávalók aránya miatt a konzisztenciája éppen megfelelő.

Vita tárgya lehet a fűszerezés, s van, aki a zöldfűszerek használatát kimondottan ellenzi, mondván a lecsó legyen lecsó, van, aki bőségesen fűszerezi zöldekkel. Hagyatkozzunk saját ízlésünkre, konyhai gyakorlatunkra, szokásainkra. Ilyen vita tárgyát képező hozzávaló az erős paprika is.

Szintén komoly vita tárgya lehet, hogy a paradicsomok héját le kell-e húzni, magját ki kell-e kapargatni. Ezt mindenkinek az ízlése, diétája, elvei határozzák meg. Mi ezt nem tettük, tápegészként a teljes, héjas - magvas paradicsomokat belefőztük a készülő ételbe.

Ami viszont nem vitás, az a virsli vagy a kolbász, és ezeket most már a vegánoknak, sőt a gluténmentesen étkezőknek sem kell nélkülözniük, mert a kereskedelmi forgalomban, nálunk a Bulkshopban is megjelentek - és hála az égnek jól fogynak -  mert igen ízletesek, jó konzisztenciával bírnak, jól kezelhetők.

A receptben leírt vegán szójavirsli helyett a Vegán Manufaktura Füstölt Grill Bászkáját is használhatjuk, de ez esetben a lecsónk nem lesz gluténmentes, mert ez a temék búzafehérje alapú.

A lecsós virsli hozzávalói 2-4 személyre

1 csomag Vegabond Szója Natur Páros Virsli (4 darab) / más vegán GM virsli
0.25 dkg hagyma (1 nagyobb hagyma)
0.5 kg paradicsom (4 darab átlagos méretű paradicsom)
1 kg paprika (8-10 darab zöldpaprika)
5-10 levél bazsalikom / 1 kávéskanál szárított
10-15 levél oregánó / 1 kávéskanál szárított
1 lapos evőkanál őrölt piros paprika
1/2 kávéskanál füstölt paprika / esetleg 1 kávéskanál folyékony füst
1 babérlevél
1 mokkáskanál őrölt bors (elmaradhat)
1 kávéskanálnyi / Gefro Balance zöldségleves por
2 evőkanálnyi olívaolaj / más növényi zsiradék

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A lecsós virsli elkészítése

1. Előkészületek: A zöldségeket mossuk meg, daraboljuk fel, konyhai gyakorlatunknak megfelelően készítsük elő.
2. A virsli héját az előírásnak megfelelően húzzuk le. Ha karikázva akarjuk használni, aprítsuk fel.
3. Az olajozott serpenyőben kezdjük pirítani a hagymát. Mi kétszer pici vizet is adtunk a sülő hagymához, hogy puhábbra süljön. (Kb. 4 perc)
4. A megpuhult hagymához adjuk hozzá a zöldpaprikát, pirítsuk / kavargassuk, amíg üvegesre / félpuhára sül. (Nagyjából 5 perc)
5. Adjuk hozzá a paradicsomokat és a fűszereket, és főzzük 2-3 percig, közben a paradicsomokat villával kissé nyomkodjuk szét. (Kb. 3 perc)
6. Tegyük bele a virslit és melegítsük össze a lecsónkkal.
7. Zöldfűszeres rizzsel, zöldséglében (Gefro Balance kerti zöldségleves por) quinoával tálaltuk.
Nagyon finom volt.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





 

A lecsó virslivel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban 
 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: vegán kolbászok  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés