Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Karfiolpalacsinta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
A zöldségeket árusító helyeken egész évben lehet karfiolt kapni. Nem is tartozik a legdrágább zöldségek közé, van, amikor kifejezett dömpingje van a piacokon, akár leárazva is hozzá lehet jutni.


Nagy nedvességtartalma miatt könnyen romlik, penészedik, ezért az árusok is igyekeznek még frissen eladni. Mindig szép, egészséges, hibátlan karfiolt vásároljunk. Így tettünk mi is.

A képeken látható karfiolos palacsintákat kétféle módon is elkészítettük, csicseriborsóliszt és hajdinaliszt felhasználásával. A képeken a csicseriborsós változatok láthatók, de a hajdinás receptet is megosztjuk veletek. Mind a kettő tojás és tehéntej nélkül készült.

Mind a két változat puha, intenzíven karfiol ízű, különleges, nagyon finom.
Melegen jól feltekerhetők vagy összehajthatók.
 

Hozzávalók a csicseriborsólisztes, karfiolos palacsintához

2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) apróra „őrölt”karfiol, karfiolrizs (1 közepes fej karfiol)
2 bögre csicseriborsóliszt
1 bögre növényi ital
0.5 bögre víz (körülbelül)
1/2 kávéskanál őrölt kömény
2/3 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál vagy kevesebb
1 kávéskanál kurkuma
1 csipetnyi bors
olaj / kókuszzsír a sütéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Hozzávalók a hajdinalisztes, karfiolos palacsintához

1 bögre hajdinaliszt
1 nagy evőkanál tápiókakeményítő
1.5 bögre karfiolrizs
1 bögre növényi ital
0.5 bögre víz
1/2 kávéskanál őrölt kömény
2/3 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál vagy kevesebb só
1 kávéskanál kurkuma
1 csipetnyi bors
olaj / kókuszzsír a sütéshez
 

A karfiolpalacsinta elkészítése

1. Előkészületek
A karfiolt aprítógépben őröljük rizzsé.

2. A csicserilisztes változat elkészítése:
A lisztet, a fűszereket, a növényi tejet keverjük össze. Apródonként adjunk hozzá annyi vizet, ha szükséges, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezt a keveréket tegyük félre és pihentessük 1 órát.
A pihentetés után keverjük hozzá a darált karfiolt. Most már lehet sütni.

Sütési tanácsok:
A palacsintákat takaréklángon, lassan érdemes sütni. Ha forró serpenyőbe adagoljuk, könnyen „szétfutnak” és túlságosan lyukacsosak lesznek.
Ha lassan, 2-3 perc alatt sütjük a palacsinták alját, szépen megpirulnak, könnyedén alájuk lehet nyúlni a fordítólapáttal. Amikor már a tetejük is száraz - vagyis tapinthatóan nem nedves - a palacsinták késznek tekinthetők, meg sem kell őket fordítani. Ilyen sütési mód mellett az aljuk szép pirosas, a tetejük viszont aranysárga lesz. Ha mégis megfordítjuk őket, elegendő rövid ideig, csak éppen átsütni ezt az oldalt is.
Mivel a csicserilisztes palacsinták könnyedén elválnak a serpenyő aljától, dönthetünk, hogy kisebb vagy nagyobb palacsintákat sütünk, a nagyobb, serpenyőt kitöltőekkel is könnyedén lehet bánni, akár megfordítani.
A sűrű palacsintatésztát a serpenyő forgatásával terítsük szét a serpenyő aljában és egy szilikonlapáttal igazgassuk nagyobbra és csinosabbra.
Mi medvehagymás, avokádós krémmel ettük, de bármilyen sós töltelékkel is ehetjük, de töltelék nélkül, növényi szószokkal, akár csípős öntetekkel meglocsolva is nagyon finomak.

3. A hajdinalisztes változat elkészítése:
A hajdinalisztes változathoz a hozzávalókból keverjünk sűrű palacsintatésztát, nem kell pihentetni, azonnal süthetjük.
A sütési tanácsok azonosak a csicseriborsós változatnál leírtakkal.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




 

A karfiolpalacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.    

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA