Ezt a végtelenül egyszerűen elkészíthető, nagyon finom édességet a kókuszimádókon túl is mindenkinek ajánlani tudjuk. Nem lehet elrontani, még egy gyerek is el tudja készíteni, nagyon finom, abbahagyhatatlan. Kitűnő vendégváró, az egyik legjobb édesség gyerekzsúrokra, felnőtt partikra. Közvetlenül a hűtőből kivéve is ehető, de finom frissen is, ha a csokiréteg egy kissé megszilárdult rajta.
Talán készítettetek is már, ha igen, most próbáljátok ki a mi receptünk alapján is, ha még nem készítettetek soha, itt a ragyogó alkalom, nagyon fogjátok szeretni. Hát még a gyerekek!
Hozzávalók (kb. 15 bounti rúdhoz)
1.5 (2,5 dl-es) bögre (kb. 110g) apróbbra őrölt kókuszreszelék + a forgatáshoz1 dl kókuszjoghurt / szójajoghurt / 1 dl sűrű kókusztej + 1 facsarásnyi citromlé
6-7 dkg (1/3 csésze) őrölt eritritol / más fehér cukor, cukorpótló / 1/4 (2,5 dl-es) bögre agave szirup
1-2 teáskanál vanília kivonat (ízlés szerint)
1 csipetnyi só
A bevonathoz:
1 tábla vegán étcsoki (kb. 10-12 dkg)1 kávéskanál kókuszzsír
1 dl kókusztej (elmaradhat)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
Elkészítés
1. A kókuszreszeléket kávédarálóban őröljük apróbbra, de ne lisztté.2. Az eritritolt őröljük porrá. Ez nagyon fontos, mert a bounti szeleteket nem sütjük, a cukor csak őrölt formában tud elolvadni a készülő masszában. Nem ropoghat a fogunk alatt fogyasztáskor. Szirupot is használhatunk édesítésre, de ez esetben a szirup egy leheletnyit elszínezi az egyébként hófehér édességünket. Ez az élvezeti értékén semmit sem ront.
3. Mérjük ki a kókuszjoghurtot vagy a tejet. A joghurt kevés savanykás ízt ad a bounti masszához, de ha nincs joghurtunk, megfelel a sűrű kókusztej vagy kókuszkrém is, de ez esetben egy-két facsarásnyi citromlével ízesítsük tovább a masszát.
4. A joghurtot picikét, de csak picikét (45 fokra) melegítsük meg, vigyázzunk, hogy a benne lévő értékes baktériumok ne pusztuljanak el a hőtől. A tejet vagy krémet (ha azt használunk) szintén csak egy kicsikét melegítsük meg és keverjük el benne e porrá őrölt édesítőt. Így biztosan elolvad, nem lesz gond a fogyasztáskor. Tegyük bele a vaníliát és a sót is.
5. A megőrölt kókuszreszelékhez több részletben adjuk hozzá a folyadékot, amíg a massza jól gyúrható, összeálló lesz.
6. Gyúrjunk belőle rudacskákat és tegyük a hűtőbe 15-20 percre. Könnyebb a bevonatba mártogatni, ha kissé megdermednek.
7. Készítsük el a bevonatot.
A csokit a saját háztartási gyakorlatunknak megfelelően olvasszuk meg, (mikróban, kevés - 1 dl - forró kókusztejben, gőz fölött stb.). Keverjünk el a megolvadt csokiban 1 kávéskanál kókuszzsírt (ettől fényesebb lesz a bevonat.)
8. A kihűlt rudacskákat mártogassuk az olvadt csokiba, rácsra helyezve hűtsük a hűtőben 15 percig, amíg a csokimáz kissé megdermed, de még nem kemény. Ekkor lehet beforgatni kókuszreszelékbe, kókuszpehelybe, de ez a művelet akár el is maradhat. Mi is megbántuk, jobban mutattak a rudacskák kókuszbunda nélkül.
9. A teljes szilárdulásig (30 perc, 1 óra) tegyük vissza a hűtőbe.
A hűtőben jól eláll egy hétig is, a fogyasztás előtti napon nyugodtan készítsük el.
Nézzétek meg VEGÁN TÚRÓ RUDI receptünket is.
Jó étvágyat!
A bounti rudacskák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA