Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Rakott köles recept

   
Most bemutatjuk a rendkívül egyszerűen elkészíthető köles-alapételt, amelyből aztán sós és édes ételek egyaránt készíthetők. Olcsó, laktató, tápértékben gazdag alapétel, amely akár magában köretként is fogyaszható.

bulkshop magyar vallalkozas
A köles nagyon tápláló, egészséges, lúgosító étel. Magas a vízoldékony rosttartalma miatt még a fogyókúránkba is „belefér”. Nem csak karcsúbbak, de szilícium tartalma miatt szebbek is leszünk tőle, erős lesz a körmünk, fényes a hajunk, ránctalan a bőrünk. Úgy legyen!


A rakott köles hozzávalói

1 rész köles
3 rész víz vagy növényi tej
Só (például: Himalája só) vagy valamilyen a natúrkonyhában használatos cukor (xilitol, eritritol, kókuszcukor, barna nádcukor stb.) ha valaki édesen szereti.


 

A rakott köles elkészítése

1, Egy szitában, folyó víz alatt alaposan mossuk meg a kölest.
2, 
A vizet forraljuk fel.
3, 
Szórjuk bele a megmosott kölest.
4, 
Várjuk meg, amíg újra forrni kezd.
5, 
Vegyük a lángot takarékra és főzzük még a kölest 15 – 20 percig.
6, 
Néha keverjük meg. Ennyi idő alatt teljesen elfővi, beszívja a főzővizet.
7, 
Vegyük le a tűzről, fedjük be és hagyjuk állni.

 

Bulkpraktika: A főtt kölest elfeleztük. Felét betettük a hűtőbe (3-4 napig eláll). Később ebből kölespudingot tervezünk készíteni. A másik feléből spenóttal rakott kölest készítettünk.

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Spenótos, rakott köles 4 fő részére

Hozzávalók a köleshez

1,5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) főtt köles
1 evőkanál só nélküli ételízesítő
1 kávéskanál só
1 evőkanál kukoricakeményítő a tojás kiváltására
2 evőkanálnyi reszelt, füstölt sajt (elhagyható) a vegetáriánus változathoz
1 evőkanál sörélesztő (el is hagyható)

Hozzávalók a spenóthoz 

1 csomag mirelit spenót, lehet friss is (körülbelül 45 dekagramm)
3-4 gerezd fokhagyma
1 fél kávéskanál só
1 evőkanál kukoricakeményítő
3-4 evőkanál növényi tej
1 kávéskanál ételízesítő
1-2 evőkanálnyi étolaj, lehet a Bulkshopban kapható bármelyik
3-4 paradicsom
Friss bazsalikom, oregánó
(
Ha nincs friss egy-egy csipet szárítottat tegyünk a kávéőrlőbe és egy csipet sóval őröljük össze.)
 

A spenótos rakott köles elkészítése

Készítsük el a spenótot
Csöpögtessük le a mirelit spenótot.
Tegyük egy serpenyőbe az olajat és fonnyasszuk meg rajta a spenótot.
Közben daraboljuk bele apróra a fokhagymát.
Sózzuk és tegyük hozzá az ételízesítőt.
A kukoricakeményítőt keverjük csomómentesre a növényi tejben és csurgassuk hozzá a dinsztelődő spenóthoz. Ettől kissé besűrűsödik
Használjuk a recept elején leírt főtt kölest.
Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval
Az elkészült massza felét lapogassuk bele egy  kissé kiolajozott, hosszúkás tepsibe / őzgerinc formába.
Öntsük rá a spenótot.
A tetejét fedjük be a kölesmassza másik felével.
Rakjuk ki a tetejét felkarikázott paradicsomokkal.
Szórjuk rá a fűszereket.
Ha van olajfújónk egy leheletnyi olajat fújjunk a tetejére, ha nincs egy evőkanál hátoldalával simogassunk rá egy pici olajat.
Tegyük a sütőbe. Villanysütőben, légkeveréssel, 180 fokon 35 perc alatt készült el a mienk.
Gázsütőben közepes lángon körülbelül 20 perc.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A rakott köles recept
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   NÖVÉNYI FEHÉRJEFORRÁSOK

 

bulkshop recept


                                                        TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA