x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mini mandulás palacsinták recept

   
Palacsintát mindnyájan szoktunk sütni, nagyon sokan szeretjük ugyanis. A gyerekek kedvence, a gasztronómiai „bűnözés” egyik fajtája. Sajnos palacsintából nem lehet egyet enni, egyszerűen azért, mert az evését nem lehet abbahagyni.

Gluténmentesen elkészíthető, növényi tejjel készült, répacukormentes desszert vagy főétel.

Mi most igyekeztünk egy különleges, nagyon egészséges, ámde mini méretű palacsintát készíteni, ebből lehet akár több darabot is enni. Persze előbb-utóbb ezt is abba kell hagyni, legalább is akkor, amikor a megsütött mennyiség elfogy.

Bármilyen édes töltelékkel lehet tölteni, pihe-puha, szinte omlós, nagyon jóízű, értékes tápanyagokat tartalmazó tésztaféle. Különleges, nem mindennapi íze miatt nagyon fogjátok szeretni.

Elkészítése könnyű, kisütése problémamentes, ha a leírásban szereplő fontos tudnivalókat betartjátok.

Hozzávalók körülbelül 15 palacsintához

1.5 bögre mandulaliszt
3 evőkanál tápiókaliszt
1 nagy tojás
1/2 csomag sütőpor
1.5 csésze növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
3-5 evőkanál juhar vagy más szirup / kevés vízben feloldott kókuszcukor vagy más cukorpótló
1 evőkanálnyi olvasztott kókuszzsír + a sütéshez
1 csipet
1 mokkáskanál vaníliakivonat

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

A hozzávalókat alaposan keverjük össze. Ezek a palacsinták nehezen megfordíthatók, ha nagy formátumú lapokat sütünk belőle. Nem lehetetlen megfordítani, de nem is könnyű. Egyszerűbb, ha kisebb mennyiségű tésztából a serpenyőnkben 3-4 kisebb palacsintát sütünk egyszerre.

FONTOS! A palacsintákat lassú tűzön addig süssük, amíg az aljuk érezhetően megsül, ha alányúlunk a fordítóval jól elválik a serpenyő aljától, a teteje is megszikkadt, már nem folyós, akkor lehet jól és problémamentesen megfordítani. Megfordított állapotában azonban már nem kell sokáig sütni, néhány pillanat elég neki.

A kisült palacsintákat bármilyen idény gyümölcsből készült dzsemmel, friss gyümölccsel, nutellával tálalhatjuk. Próbáljátok ki hozzá a bulkshopos csicseriborsóból készült nutellát, nem fogtok csalódni.

Jó étvágyat!




A mini mandulás palacsinták recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés