x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Márványkeksz recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán teasütemény. 
A képen látható strapabíró, jól szeletelhető, mutatós és nagyon finom kekszet kávézáshoz, teázáshoz, vendégvárónak ajánljuk és azoknak a figyelmébe, akik szeretnek a napi rohanáshoz magukkal vinni egy kevés, könnyen bekapható, kis dobozból elővarázsolható sütit.

Hozzávalók egy kisebb őzgerinc vagy kenyérsütőformához

Hozzávalók a keksz alaphoz

1.5 bögre zabpehelyliszt
3 evőkanál kókuszliszt
2 lentojás* / 2 tojásnak megfelelő tojáspótló / 1 dl lenfehérje / nem vegánoknak 2 tojás
1 nagy evőkanál kókuszzsír
3-4 evőkanál eritritol / kókuszcukor / cukorpótló / cukor
1 bögre narancslé / növényi tej
1 tasak sütőpor (a sütési gyakorlatunknak megfelelő)
fűszerek: fahéjszegfűszegkardamom, vanília,  (mindenből egy kevés)

Hozzávalók a csokoládés „ragasztáshoz”:

1 tábla étcsokoládé (kapható boltjainkban)
2 nagy marék durvára tört kesudió / mandula / mogyoró
(mi kesudiót használtunk)
0.5-1 kókuszkrém / növényi tej



Elkészítés

1. A tésztaalap elkészítése:
A hozzávalókból készítsünk tésztát és nyomkodjuk egy tetszés szerinti sütőforma aljába.
18-20 perc alatt (a tésztaréteg vastagságától is függ) süssük meg egy papírral bélelt tepsiben. Kicsit hűtsük ki, amikor kézmeleg, törjük kisebb-nagyobb darabokra.
A darabos tésztát tegyük egy tálba és hűtsük még tovább, addig, amíg a csokoládés „ragasztást „elkészítjük.
2. A „ragasztó” elkészítése:
A csokoládét a kókuszkrémmel együtt melegítsük és olvasszuk meg.
Törjük durvára a választott mag vagy dióféleséget és keverjük az olvasztott csokiba.
A csokis, magvas keverékkel forgassuk össze gyengéden a darabolt, időközben kihűlt tésztát.
3. Az egész masszát gyengéden nyomkodjuk egy kenyérsütő vagy őzgerinc formába. (Kuglófformában is szép).
Tegyük a hűtőbe és várjunk néhány órát szép türelmesen, hogy a sütink „összeragadjon”.
Szeleteljük vékony szeletekre.

Megjegyzések:
* A lentojás elkészítése:
2 evőkanál őrölt lenmagot keverjünk össze 6 evőkanál vízzel és hagyjuk kocsonyásodásig állni.

Jó étvágyat!






A márványkeksz recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés