Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mangós kókuszkeksz recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető keksz. ​Ezeknek a kekszeknek az elkészítéséhez nyugodtan, bárki hozzáfoghat, egyrészt annyira finomak, hogy nem lehet megbánni, másrészt az elkészítésük is nagyon egyszerű, szinte elronthatatlanok.

Főbb komponensük a kókuszliszt, a mangópüré és a chia mag, amely ebben a vegán változatban a tojást helyettesíti, de a keksz hagyományosan, tojással is elkészíthető.

12-15 perc alatt megsülnek, de a hűlési időt ki kell várni, mert a frissen sült kekszek még puhák, törékenyek. A hűlés során azonban megszilárdulnak, kézbe foghatóak, könnyűek, omlósak, nagyon finomak és különlegesek, ragyogóan sárgák, szinte kínálják magukat.

Hozzávalók

1/2 csésze kókuszliszt
6-8 evőkanál mangópüré (bulkshopos konzerv)*
1.5 evőkanál chia mag + 5 evőkanál víz / nem vegánoknak 1 tojás + 1 tojássárgája
2 nagy evőkanál kókuszzsír (6 evőkanál olvasztva)
2-3 evőkanál eritritol / xilitol / más fehér cukor / cukorpótló (a mangópüré édes, inkább kevesebb, mint több, kóstoljuk meg)
1 csipet
1 mokkáskanál vaníliakivonat
1/2 csomag sütőpor / 1 kávéskanál szódabikarbóna + 1 facsarásnyi citromlé
1 mokkáskanál őrölt kardamom / lehet kicsit több is

*  A mangópüré mennyisége függ a tojások nagyságától, a kókuszliszt mennyiségétől. Tegyünk bele először 6 kanállal és tegyünk még hozzá, ha morzsálódós lenne a tészta)



Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A chia magot áztassuk be az 5 kanál vízbe, várjuk meg, amíg megkocsonyásodik (3-5 perc)
3. A kókuszlisztet morzsoljuk el a kókuszzsírral.
4. Tegyünk bele a lisztbe minden más hozzávalót, legvégén a tojást.
5. Gyúrjunk jól formázható, puha golyókat és helyezzük őket papírral bélelt tepsire egymástól messze, egyrészt, hogy keksszé tudjuk őket lapítani, másrészt a kekszek a sütőben megnőnek.
6. A golyókat lapítsuk le kekszformájúra, a berepedő széleket igazítsuk meg, a repedéseket javítsuk ki, formázgassuk őket.
7. 12 -15 perc alatt sülnek, akkor vegyük ki, amikor a szélek kezdenek kissé megpirulni.
8. A sütőből kivéve ne bántsuk őket, a kekszek ilyenkor még puhák, könnyen törnek. Meg kell várni a kihűlést és a kekszek megszilárdulását, ami lehet akár 2 óra is.
Hűlés után tálalhatók. Mi mangópürével elkevert, porított eritritollal díszítettük.

Megjegyzés:
A képeken látható mangóital receptjét lásd következő posztunkban.

Jó étvágyat!





A mangós kókuszkeksz recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:  

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés