Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mangókenyér recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető édes kenyérféle.

Még a nagyobb élelmiszerláncok polcain is csak ritkán lehet érett, jó minőségű mangót kapni, ha igen akkor viszont nagyon drága. Sajnos nem egyszer jártunk már úgy, hogy megvettük a kemény, zöld állapotában egészségesnek tűnő gyümölcsöt, de mire a lakásban megérett, már foltos, alig élvezhető volt. Nagy kedvencünk lett viszont a Bulkshopban konzervként kapható mangópüré. Kiadós, jó állagú, nagyon ízletes, gyönyörű színű és nem drága.

Mangópüré felhasználásával sütöttük az alábbi édes, a legjobb piskótákra emlékeztető, laza, omlós, nedves, de mégis jól átsült kenyérkét.

Hozzávalók

1/2 bögre mangópüré
1/2 bögre mandulaliszt*
2/3 csésze barna rizsliszt
2 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
2 evőkanál kókuszzsír (4 kanál olvasztva)
1 púpozott kávéskanál sütőpor
2 lentojás / tojáspótló por (Orgran)** / nem vegánoknak 1 tojás + 1 sárgája
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 facsarásnyi citromlé
1 csipet
1 maréknyi csokicsepp / tört csokoládé (el is maradhat)



Elkészítés

1. Kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokon sütjük majd a kenyeret.
2. Papírral béleljünk ki egy sütőformát.
3. Ha lentojást használunk 2 evőkanál lenmagot őröljünk meg és keverjük el 6 evőkanálnyi vízzel, hagyjuk állni.
Ha tojáspótlóport használunk, a zacskón található leírás szerint járjunk el. Ebben az esetben 2 kávéskanál tojáspótlót oldjunk fel 2 evőkanál vízben. Hagyjuk állni.
4. A liszteket, cukorféleséget, sót, sütőport keverjük össze.
5. A lisztben a kókuszzsírt morzsoljuk el.
6. A mangópürébe keverjük bele a vaníliát és a citromlevet.
7. Adjuk a liszthez a mangópürét, tojáspótlót / tojást.
Ha használunk csokicseppet / tört csokit, azt a legvégén adjuk hozzá.
8. Lágy, nem formázható, de nem is folyékony tésztát kell kapnunk, amit igazgassunk bele egy kisebb kenyérsütő formába.
9. 25-30 perc alatt sül meg, de a sütési idő függ a sütőformától, a beleöntött tészta magasságától is. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
10. A kisült süteményt hagyjuk a formában hűlni, langyosan vegyük ki.
Jól szeletelni csak kihűlés után lehet. Melegen könnyen morzsálódik, törik.

Megjegyzések:
* Most nem próbáltuk, de azt gondoljuk, hogy a sütemény úgy is jól megsüthető, ha mandulaliszt helyett zabpehelyliszt használunk.
** Mostanában gyakran használunk a süteményeinkhez tojáspótló port, különösen, ha azt szeretnénk, hogy a sütemények tésztáját ne színezze el a lentojás. Egyszerű, kényelmes megoldás.

Más, mangópürével készült receptjeinket is nézzétek meg, próbáljátok ki!



A mangókenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:    

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés