Még a nagyobb élelmiszerláncok polcain is csak ritkán lehet érett, jó minőségű mangót kapni, ha igen akkor viszont nagyon drága. Sajnos nem egyszer jártunk már úgy, hogy megvettük a kemény, zöld állapotában egészségesnek tűnő gyümölcsöt, de mire a lakásban megérett, már foltos, alig élvezhető volt. Nagy kedvencünk lett viszont a Bulkshopban konzervként kapható mangópüré. Kiadós, jó állagú, nagyon ízletes, gyönyörű színű és nem drága.
Mangópüré felhasználásával sütöttük az alábbi édes, a legjobb piskótákra emlékeztető, laza, omlós, nedves, de mégis jól átsült kenyérkét.
A mangókenyér hozzávalói
1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) mangópüré1/2 bögre mandulaliszt*
2/3 csésze barna rizsliszt
2 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
2 evőkanál kókuszzsír (4 kanál olvasztva)
1 púpozott kávéskanál sütőpor
2 lentojás / tojáspótló por (Orgran)**
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 facsarásnyi citromlé
1 csipet só
1 maréknyi csokicsepp / tört csokoládé (el is maradhat)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mangókenyér elkészítése
1. Kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokon sütjük majd a kenyeret.2. Papírral béleljünk ki egy sütőformát.
3. Ha lentojást használunk 2 evőkanál lenmagot őröljünk meg és keverjük el 6 evőkanálnyi vízzel, hagyjuk állni.
Ha tojáspótlóport használunk, a zacskón található leírás szerint járjunk el. Ebben az esetben 2 kávéskanál tojáspótlót oldjunk fel 2 evőkanál vízben. Hagyjuk állni.
4. A liszteket, cukorféleséget, sót, sütőport keverjük össze.
5. A lisztben a kókuszzsírt morzsoljuk el.
6. A mangópürébe keverjük bele a vaníliát és a citromlevet.
7. Adjuk a liszthez a mangópürét, tojáspótlót / tojást.
Ha használunk csokicseppet / tört csokit, azt a legvégén adjuk hozzá.
8. Lágy, nem formázható, de nem is folyékony tésztát kell kapnunk, amit igazgassunk bele egy kisebb kenyérsütő formába.
9. 25-30 perc alatt sül meg, de a sütési idő függ a sütőformától, a beleöntött tészta magasságától is. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
10. A kisült süteményt hagyjuk a formában hűlni, langyosan vegyük ki.
Jól szeletelni csak kihűlés után lehet. Melegen könnyen morzsálódik, törik.
Megjegyzések:
* Most nem próbáltuk, de azt gondoljuk, hogy a sütemény úgy is jól megsüthető, ha mandulaliszt helyett zabpehelyliszt használunk.
** Mostanában gyakran használunk a süteményeinkhez tojáspótló port, különösen, ha azt szeretnénk, hogy a sütemények tésztáját ne színezze el a lentojás. Egyszerű, kényelmes megoldás.
Más, mangópürével készült receptjeinket is nézzétek meg, próbáljátok ki!
A mangókenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK | ÉDESSÉGEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA