Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Krumplis quinoakosárkák recept


Az alábbiakban egy olcsó, nagyon mutatós és igen ízletes ételt mutatunk be, amelynek az alapja a quinoa és a burgonya. Mi vegetáriánus ételt készítettünk, de a receptben leírjuk, hogyan váltsuk ki az állati eredetű hozzávalókat.

A bemutatott étel hidegen és melegen is fogyasztható, ehetjük vacsorára nyers, vegyes salátával, de ebédre főzelékkel, feltétként, párolt zöldség mellé, rizzsel is kitűnő választás. Szépen tálalható, díszíthető, szemet-szájat gyönyörködtető, laktató étel.
Mi előre megfőzött quinoával dolgoztunk. Gyakran főzünk egy nagyobb adagot só nélkül, a hűtőben tároljuk, néhány napig eláll. Az így tárolt quinoáról aztán később döntünk, hogy édes vagy sós ételt készítünk belőle, aszerint ízesítjük, sózzuk vagy édesítjük tovább.

Bulkpraktika

A quinoafőzés alapjai


A quinoát folyó víz alatt alaposan meg kell mosni, különben az ételünk kesernyés lesz. Forgassuk, rázogassuk szitában sokáig és folyassuk rá a vizet.
A quinoához főzéskor kétszeres mennyiségű vizet kell adni és nagyjából 15-20 perc alatt lesz puha, szépen, fényesen, mint a pici gyöngyszemek kinyílnak a szemek. A megfőtt quinoát húzzuk le a tűzhelyről, fedjük be és felhasználás előtt a fedő alatt hagyjuk kicsit szunyókálni.

Krumplis quinoából készült kosárkák 16 darab/4fő


Hozzávalók
2/3 bögre quinoa (15 dkg)
3 darab közepes nagyságú krumpli (körülbelül 20 dkg)
2 tojás (vegetáriánusoknak)
vagy 1 evőkanál chia mag vagy frissen őrölt lenmag (vegán módon étkezőknek)
1 bögre mirelit borsó vagy kukorica
1 közepes nagyságú hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő
2-3 evőkanál étolaj (mi lenmagolajat használtunk) vagy egy nagy evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál (vagy ízlés szerint több)
2-3 evőkanál füstölt sajt a vegetáriánusoknak (el is maradhat)
Innentől kezdve rajtunk múlik az étel íze, ahogyan és amivel fűszerezünk, olyanná lesz az ételünk.
Fűszerek: pici chili, őrölt kömény, őrölt bors, kurkuma, medvehagymalevél, (bármi, amit szeretünk, bátran kísérletezzünk az ízesítéssel, mindenből egy keveset, mokkás vagy fél kávéskanállal, csipettel).

Kalkuláció: a felsorolt költségek hozzávetőlegesek, kissé eltérhetnek a kalkulálttól.
Quinoa 200 forint, krumpli 40 forint, tojás 80 forint, borsó vagy kukorica 150 forint, hagymák 30 forint, egyéb hozzávalók 50-70 forint.
Összesen és hozzávetőlegesen: 570 forint




Elkészítés

1. Pirítsuk meg az olajon a hagymaféléket.
2. Adjuk hozzá a fűszereket, kevergessük kicsit, míg intenzív fűszerillat tölti be a konyhát.
3. Dobjuk hozzá a megtisztított, felkockázott krumplit.
4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a krumplit.
Ha nincs előrefőzött quinoánk akkor a megmosott quinoát együtt főzhetjük a krumplival, pontosan egyszerre fognak megfőni, ez esetben viszont 2 bögrényi vízzel öntsük fel az ételt.
5. Keverjük bele az ételízesítőt.
6. A megfőtt krumplit durván nyomkodjuk szét villával, nem kell, hogy nagyon apró legyen.
7. Keverjük bele a tojásokat és a borsót (mirelit kukoricával talán még finomabb). Ha használunk, keverjük bele a reszelt sajtot.
Vegán módon étkezők őrölt lent vagy chia magot használhatnak a tojás helyett.
8. Egy muffinsütő mélyedéseit béleljük ki papírformákkal.
Ha van olajfújónk minden papírkosárkába fújhatunk egy pici olajat (a művelet el is maradhat).
9. Minden kosárkába rakjunk egy adagot a masszából.
10. Tegyük előmelegített sütőbe. A mienk pontosan 30 perc alatt 180 fokon, hőlég-befúvással sült. Egy villával ellenőriztük, hogy a belseje is megsült.
Gázsütőben, közepes lángon, esetleg le kell takarnunk az tetejét, hogy ne égjen meg.
10. Tálaljuk, díszítsük kedvünkre. Nem fogunk az ételben csalódni. Nagyon finom lesz.

Jó étvágyat!



A krumplis quinoakosárkák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés