Gluténmentesen elkészíthető, vegán, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Desszert, uzsonna, tízórai, reggeli étel.
Mi öt körtét vágtunk fel, mindegyiket hat szeletre, vagyis 30 szelet bundás körtét tüntettünk el egy pillanat alatt. Juharsziruppal locsoltuk meg. A körték önmagukban is elég édesek lettek volna ugyan, de mi nem bírtunk a mohóságunkkal és így persze kicsit kalóriadúsabb lett. Sebaj! Majd levezekeljük.
Az elkészítés roppant egyszerű, az eredmény nagyon finom. Leginkább a félpuha, még picit kemény körtékből a legfinomabb.
Hozzávalók 30 szelet szezámbundás körtéhez
5 körte, egyenként 6 szeletre vágva1 citrom leve / víz +1 mokkáskanál citromsav / almaecet (hogy ne barnuljanak meg)
1 bögre (2,5 dl) szezámmag
Tojás helyett: 2 evőkanál csicseriliszt + 0,5-1dl vízben elkeverve + ízesítve 1 evőkanál eritritollal
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A szezámbundás körte elkészítése
A körtéket szeleteljük fel. Mártsuk a szeleteket a citromos vízbe.A körteszeleteket forgassuk meg egy felvert tojásban.
A tojásos körteszeleteket forgassuk alaposan szezámmagba.
Papírral bélelt tepsiben süssük 175 fokos sütőben 20 percig vagy, amíg a szezámmagok aranybarnára sülnek.
Jó étvágyat!
A körte szezámbundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN FASÍRTOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA