Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kölespuding ananászbőrben, mentalevelekkel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán édesség.

Volt egy ananászunk, finom volt, érett volt, de szokás szerint, a kivágott közepét sajnáltuk kidobni. Alaposan megturmixoltuk és rugalmas feltekerhető zselét készítettünk belőle. Sima lett, szép lett, igaz kevés kurkumával kicsit még ragyogóbbá tettük. Megtöltöttük kölespudinggal, a köleshez pazarul illeszkedő mentalevelekkel szórtuk meg. A képeken talán nem is látszik, hogy milyen szép étel volt. Nagyon finomra is sikerült, hamar, szinte azonnal elfogyott.

Hozzávalók 2 zselétekercshez
1 ananász középső, keményebb része / 1 bögre aprított ananászkocka / fél konzerv
2 dl víz
1 púpozott kávéskanál agar agar
3-4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
1 mokkáskanál kurkuma a színezéshez

Hozzávalók a kölespudinghoz

1 bögre jól megfőtt köles (1/3 bögre szárazon)
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
1 mokkáskanál kurkuma a színezéshez
1 kávéskanál vaníliakivonat / aroma is megteszi
1 evőkanál kukoricakeményítő a sűrítéshez
dl bármilyen növényi tej



Elkészítés

1. Az ananászbőr elkészítése:
Turmixoljuk össze az ananászt, a vizet és a kurkumát.
A megturmixolt folyadékba keverjük el az agar agart és tegyük fel főni. 1-2 percnyi főzés kell az agar agarnak, hogy jól tudjon zselésíteni.
Vegyük le a tűzhelyről, édesítsük meg, keverjük bele a vaníliát.
Két lapos tányéron osszuk el a folyadékot. Lásd a képet.
Várjunk egy-két órát, amíg megzselésedik. Lásd a képeket.
2. Készítsük el a pudingot.
Ha nincs főtt kölesünk, a száraz kölest mossuk meg és háromszoros mennyiségű vízben 12-15 perc alatt főzzük meg.
A kihűlt kölest és minden más hozzávalót tegyük a turmixba és amennyire csak tudjuk turmixoljuk simára.
A megturmixolt pépet tegyük a tűzhelyre és állandó keverés mellett sűrítsük be.
Várjuk meg, amíg kihűl, akkor töltsük csak az időközben megkötött zselélapba.
A kihűlt kölesbe keverjünk apróra vágott mentát. Tálaljuk mentadíszítéssel.

Jó étvágyat!




A kölespuding ananászbőrben, mentalevelekkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés