Fehér és barna rizslisztből is készítettünk kenyeret. A fehér rizslisztből készült kenyeret goji bogyóval színesítettük és gazdagítottuk, a barna rizslisztes kenyeret tökmaggal turbóztuk fel. Mind a két kenyér nagyon finom, könnyű, jó konzisztenciájú, nem morzsálódós, másnap is finom. Mindkét kenyér könnyen elkészíthető, jó alternatívája a boltokban kapható igen drága kenyereknek. Különösen élveztük a goji bogyós sós kenyerünket, különleges ízélmény - az egyébként sós kenyérben - egy falatnyi édes bogyó.
Hozzávalók a barna rizslisztes kenyérhez
20 dkg barna rizsliszt1 marék tökmag
1 dkg útifű maghéj
0.7 dkg szárított élesztő
1 csipet cukor
1 kávéskanál só / ízlés szerint
1.8-2 dl langyos víz
3 evőkanál étolaj + a kenéshez
Hozzávalók a fehér rizslisztes kenyérhez
20 dkg rizsliszt5 dkg mandulaliszt
0.7 dkg szárított élesztő
1 csipet cukor
1 dkg útifű maghéj
2 dl langyos víz
1 marék goji bogyó
1 kávéskanál só / ízlés szerint
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A rizskenyér elkészítése
Mind a két kenyér elkészítési metodikája azonos.1. A hozzávalókat keverjük össze, alaposan dolgozzuk össze. Jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha esetleg szükséges, a megadott vízmennyiséget pótolgassuk még.
2. Kelesszük 40-50 percig meleg helyen. Nagyon szépen, duplájára nő.
3. A megkelt kenyeret gyúrjuk át, formázzuk és tegyük kisebb sütőedénybe. Ezek a kenyerek kevés lisztből készülnek, egy nagy sütőedényben elvesznek, elformátlanodnak.
4. Kelesszük vissza a kenyereket újra duplájukra, ez 20-25 perc is lehet.
5. Közben kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük 200 fokig.
A mi kenyereink 40 percig sültek. Akkor vettük ki a sütőből, amikor megkopogtatva kongó hangot adtak.
További finom és ötletes kenyérrecepteket itt találsz
Jó étvágyat!
Az egyszerű rizskenyerek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA