Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept

Hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept    Hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept

Régi kedvenc finom vegán változatban.

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel vagy desszert.

bulkshop magyar vallalkozas
Régen, amikor még nem vegánul táplálkoztunk az egyik nagy kedvencünk a túróval készült, cérnatészta alapú vargabéles volt. Most elkészítettük gluténmentes, vegán testvérét és nem csalódtunk. Nagyon finom, különleges étel került a tányérunkra. Az alapja köles spagetti, túró helyett tofut használtunk.


Az elkészítése nagyon egyszerű, elronthatatlan, az evése abbahagyhatatlan.


Elkészítettük egy héttel korábban tápiókatésztából, kölestúróval is. Úgy is nagyon finom volt, de ez a fehérjedús változata nekünk kicsit jobban ízlett. Ez kerül most ki a receptek közé is.

A hamis vargabéles hozzávalói

1/2 csomag kölesspagetti / 1/3 csomag tápiókatészta
1 csomag tofu / selyemtofu

1 hatalmas bio citrom reszelt héja
1/2 citrom leve

2 kávéskanál vaníliakivonat (aroma is megteszi)

3 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló

2 tojásnak megfelelő tojáspótló / 1 dl aquafaba (csicserikonzerv leve leszűrve) / 1 evőkanál tápióka keményítő (tojás helyett)

1 mokkáskanál

1 bögre áztatott aranymazsola

morzsa és kókuszzsír / növényi margarin a tepsi kibéleléséhez

1 csomag vanília ízesítésű puding

Kevéske olvasztott étcsoki a díszítéshez

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A hamis vargabéles elkészítése

1. A kölesspagettit 5 perc alatt főzzük meg a csomagoláson található információk szerint.
2. A tofut reszeljük le.

3. A citromhéját reszeljük le.

4. A megmosott mazsolát jó meleg vízbe áztassuk be.

5. Készítsük el a tofut: ízesítsük citromhéjjal, citromlével, vaníliával, édesítsük, leheletnyit sózzuk.

Tegyük bele a tojáspótlót és alaposan keverjük össze.

6. Egy kisebb tepsit zsírozzunk ki és vastagon hintsük meg morzsával, lehet Panko morzsa, de ha gluténmenteset akarunk, jó a rizsdara vagy bármilyen gluténmentes morzsa is.

7. Az ízesített tofut keverjük össze a kifőtt spagettivel.

8. A masszát öntsük át a tepsibe és a tetejét is hintsük meg alaposan morzsával.

9. Süssük 180 fokos sütőben, amíg a tetején a morzsa megpirul (25-30 perc).

10. Amíg sül, készítsünk vaníliapudingot. A bolti csomagolású puding is nagyon jó, ez esetben járjunk el a csomagoláson található útmutató alapján.

Ha magunk készítjük a vaníliapudingot 2.5 deciliterenként 1 púpos evőkanál kukoricakeményítőt keverjünk el növényi tejben, ízesítsük, édesítsük és főzzük fel. Kurkumával színezhetjük.

A bélest a pudinggal tálaljuk. Nagyon finom hozzá a házi áfonya, barack és más lekvár is, de jó barátja az olvasztott étcsoki is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept

Hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept

Hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept


A hamis vargabéles vagyis kölesbéles recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés