Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Gluténmentes szilvás gombóc mákbundában recept

   

Ki az, aki a szilvás gombócot nem szereti? Ki az, aki nem eheti? Hát a gluténérzékenyek.
Készítettünk egy gluténmentes verziót, de az alábbi ételt mindenkinek csak ajánlani tudjuk, finom, puha, szinte elolvad a szájban, a zab, a szilva, a mák együtteséből egy különleges, nagyon finom ízvilágú, rendkívül egészséges étel jön létre.

bulkshop magyar vallalkozas

A szilvásgombóc hozzávalói

12-15 gombóchoz / 3-4 fő részére

15 dkg (egy szűk bögrényi / 2,5 dl) zabpehelyliszt (nem garantáltan gluténmentes*) 
50 dkg főtt, tört krumpli
1 evőkanál kókuszzsír
10 dkg mák
5 dkg kókuszcukor vagy eritritol (vagy más cukor, méz is jó)
fahéjszegfűszegőrölt gyömbér (mindegyikből egy kevés)
 a krumpli és a gombóc főzőlevébe

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A szilvásgombóc elkészítése

1. Előre főzzük meg a krumplit, törjük össze, hagyjuk kihűlni.
2. Magvazzuk ki a szilvát és a magok helyére tegyünk jó bőven fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérporral ízesített kókuszvirág cukrot. (más cukor, cukorféleség is jó). A kókuszcukortól nagyon finom, kicsit karamelles íze lesz a tölteléknek.
3. Daráljuk meg a mákot.
4. A krumplival, a zabpehely-liszttel és a kókuszzsírral gyúrjunk jól formálható, sima tésztát.
5. A krumplis-zablisztes tésztából csípjünk/vágjunk le egy-egy darabot, lapogassuk el és csomagoljunk be bele ízesített szilvákat.
6. Lobogó forró, enyhén sós vízben főzzük ki a gombócokat.
7. A lecsöpögtetett gombócokat forgassuk meg a darált mákban.
Szórjuk meg a tetejüket őrölt eritriollal vagy kókuszcukorral, megcsorgathatjuk mézzel.

(* A zab gluténmentes gabona, viszont a termesztés, tárolás, szállítás, feldolgozás során néha együtt kezelik a búzával, rozzsal, árpával, így gluténnal szennyeződhet. Gluténérzékenyként kizárólag az a zab fogyasztható, amin fel van tüntetve, hogy garantáltan gluténmentes.)

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A szilvás gombóc mákbundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PUDINGOK  |   GM SÜTEMÉNYEK

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA