Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Fehér csokis kukoricapuding zabgranolával recept

   
Ez a puding egyszerűen elkészíthető, a tetejére szórt és a belsejébe rejtett pirított zabbal nagyon finom. Csak rajtunk múlik, hogy milyen gyümölcsöt aprítunk bele. Válasszunk mindig az idénynek megfelelően. Gyümölcs nélkül is nagyon finom.

Gluténmentes, vegán változatban is elkészíthető, ez azon múlik, hogy milyen fehér csokoládét használunk. Már több helyen lehet kapni rizstejjel készült változatokat.

Palacsintatöltelékként is ettük.


Desszertként, reggeliként, uzsonnaként is fogyasztható. Kitűnő, bűnözésre alkalmas édesség. Hát… nem éppen derékbarát.

Hozzávalók

0.5 dl növényi tej (mi saját készítésű kókusztejet használtunk)
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
3 evőkanál (vagy több) fehér színű cukorpótló (pl. eritritol, xilit)
1 tábla fehér csokoládé
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál kurkuma
1 bögre nagy szemű zabpehely / gluténmentes zabpehely
2-3 evőkanál szirup / méz (mi juharszirupot használtunk)
Fűszerek a pirított zabhoz: fahéj, szegfűszeg, vanília, kardamom, mindenből egy pici
gyümölcsök és növényi hab a díszítéshez
csokicsipsz a díszítéshez (elhagyható)



Elkészítés

1. Először készítsük el a zabgranolát. A zabpelyhet szárazon pirítsuk meg. Vigyázzunk rá, kavargassuk, hamar odaég.
A megpirult zabra hintsük rá a fűszereket és a forró zabra löttyintsünk 2-3 evőkanál szirupot. Várjuk meg, míg a szirup teljesen elpezseg, kicsit még karamellizáljuk, szárítsuk rá a szirupot a zabra, aztán tegyük félre kihűlni. A zab a hűlés során kissé megkeményedik, „granolaszerű” lesz.
2. Készítsük el a pudingot.
A kukoricakeményítőt keverjük össze a cukorral/cukorpótlóval, öntsük fel kevés vízzel/növényi tejjel, színezzük picike kurkumával és keverjük simára.
3. Fél liter növényi tejet tegyünk fel forrni, ha felforrt állandó kavargatás mellett csurgassuk bele a feloldott keményítőt. Amikor besűrűsödik, húzzuk le a tűzhelyről és dobjuk bele kisebb darabokban a fehér csokit. Kavargassuk, amíg teljesen elolvad. Hagyjuk kihűlni.
4. Hűlés után a zabgranolát, a pudingot, a választott gyümölcsöt rétegezzük a tálalóedényben.
A tetejére mindenképpen zabgranola kerüljön.
5. Díszítsük növényi habbal.

Jó étvágyat!





A fehér csokis kukoricapuding zabgranolával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL





500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook