Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Fahéjas csiga gyorsított tempóban recept

fahéjas csiga recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    fahéjas csiga recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
Puha, laza szerkezetű, másnap is finom

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

bulkshop magyar vallalkozasA képeken látható fahéjas csigák sütésére már nagyon régen készültünk. Nem csak lelkileg készültünk, hanem különféle gluténmentes lisztkeverékekből próbálkoztunk a megsütésével is. Több próbálkozásunk végezte az éppen csak ehető kategóriában, volt ehetetlen is.

A képeken látott csigák azonban nem csak hogy ehetőek, hanem puhák, laza szerkezetűek, sütés közben hatalmasra nőnek, másnap is fogyaszthatók. Harmadnapra már egészen biztosan nincs belőle.  Nagyon jó konzisztenciájuknak köszönhetően jól csomagolhatók, nem esnek szét, akár a gyerekek uzsonnadobozába, akár a saját kis pakkunkban hurcolhatjuk magunkkal egész nap.

Igazi sikerrecept. Háromszor is megsütöttük mielőtt most veletek megosztjuk a receptet. Nagyon biztosak akartunk lenni, hogy a recept bármikor, bárki által megismételhető legyen, ne okozzon nektek se csalódást. Elkészítettük kakaós változatát is és elkészítettük egy másfajta lisztkeverékből is.

A receptben az általunk díjnyertesnek kikiáltott lisztkeverék hozzávalóit adjuk meg, de a megjegyzéseknél leírjuk egy másik, szintén jól működő lisztkeverék receptjét is.  

A lisztek kiválasztásánál a rizslisztek kombinációja mellett döntöttünk, mert ezek egészen biztosan használhatók tojás nélkül is és ez egy vegán süteménynél - lássuk be - nem hátrány. Keményítőként most nagyobb részben burgonyakeményítőt használtunk, mert az jól tartja a nedvességet, semmiképpen nem akartuk ugyanis, hogy a csigáink szárazak legyenek.

A sikért a szokásos útifűvel pótoltuk. Az útifű egyúttal könnyen nyújthatóvá, rugalmassá tette a tésztánkat.

Gyorsított kelesztéssel sütöttük, így hamar, alig 40 perc alatt készen is volt a gyúrással és keveréssel együtt.

Ha elszánjátok magatokat a megsütésére, feltétlenül olvassátok el az elkészítési módját, szükség van néhány könnyű, de fontos mozzanat betartására ahhoz, hogy a sütemények duplájukra keljenek, ne száradjanak ki.
 

A fahéjas csiga recept hozzávalói fahéjas csiga recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

A tésztához
1.5 bögre (2,5 dl vagy 200 g) barna rizsliszt
1/4 bögre (40 g) fehér rizsliszt
1/2 bögre (85 g) burgonyakeményítő
1/4 bögre (30 g) tápiókakeményítő
2 evőkanál (15 g) útifű maghéj
1 csomag (7g) szárított élesztő
375 ml langyos víz / híg növényi tej
3 evőkanálnyi kókuszcukor / más cukor (nem cukorpótló), lehet több, kevesebb, ízlés szerint
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1/2 kávéskanál fahéj fahéjas csiga recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
1-2 kávéskanál vaníliakivonat

Hozzávalók a töltelékhez (az arányokon nyugodtan lehet változtatni)
1 púpos evőkanál fahéj
4-5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
3-4 evőkanál őrölt kókusz- vagy barna cukor



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

A fahéjas csiga elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 50 fokra,
2. Béleljünk ki egy hagyományos méretű sütőtepsit papírral.
3. Az útifű maghéjat áztassuk be a langyos vízbe. Az útifűnek a felhasználásig meg kell kocsonyásodnia, ehhez legalább 10 percnyi időre van szükség.
4. Készítsük el a lisztkeveréket, vagyis minden száraz hozzávalót keverjünk alaposan össze. Ebben a receptben muszáj cukorral dolgozni, hogy az élesztő dolgozni tudjon. Mi kókuszcukrot használtunk.
5. Amikor az útifű megkocsonyásodott (szinte egyben mozog) keverjük a száraz hozzávalókhoz és dagasszuk össze.
6. Amikor a tésztánk összeállt, már majdnem késznek tűnik a gyúrás, az összeállt tésztára locsoljunk rá 2 evőkanálnyi olvasztott kókuszzsírt, ettől a tészta tiszta kézzel gyúrható (nem ragad) és jól nyújtható lesz.
7. Lisztezett deszkán nyújtsuk el a tésztát nagyjából 0.5 cm magasra.
8. Alaposan kenjük meg a felületét olvasztott kókuszzsírral és szórjuk meg a fahéjas porcukorral.
Tekerjük fel és a tekercset vágjuk 1.5 -2 cm –es magasságú darabokra. Helyezzük ezeket a sütőlapra. A csigák duplájukra kelnek, a kelés közben könnyen összenőnek.
9. Tegyük be az 50 fokos sütőbe 10 percre kelni, majd kapcsoljuk a sütőt 185 fokos hőmérsékletre.
Nagyjából 25 perc alatt sül, de a sülés ideje függ a csigák nagyságától és magasságától is.

Megjegyzések

A csigák hajdina-/cirokliszt, barna rizsliszt és kölesliszt és tápiókaliszt egy-egy arányú keverékéből is megsüthetők. Ebben az esetben mindegyik lisztből 5 dkg-ot használtunk. Az elkészítés módja megegyezik a fentiekkel.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

fahéjas csiga recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

fahéjas csiga recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

A fahéjas csiga gyorsított tempóban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban
 

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK KEKSZEK  

 

bulkshop recept


                                                                       TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés