Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Egyszerű rizskenyerek recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető kenyérfélék.
bulkshop magyar vallalkozas
Fehér és barna rizslisztből is készítettünk kenyeret. A fehér rizslisztből készült kenyeret goji bogyóval színesítettük és gazdagítottuk, a barna rizslisztes kenyeret tökmaggal turbóztuk fel. Mind a két kenyér nagyon finom, könnyű, jó konzisztenciájú, nem morzsálódós, másnap is finom. Mindkét kenyér könnyen elkészíthető, jó alternatívája a boltokban kapható igen drága kenyereknek. Különösen élveztük a goji bogyós sós kenyerünket, különleges ízélmény - az egyébként sós kenyérben - egy falatnyi édes bogyó.

 

Hozzávalók a barna rizslisztes kenyérhez

20 dkg barna rizsliszt
1 marék tökmag
1 dkg útifű maghéj
0.7 dkg szárított élesztő
1 csipet cukor
1 kávéskanál / ízlés szerint
1.8-2 dl langyos víz
3 evőkanál étolaj + a kenéshez
 

Hozzávalók a fehér rizslisztes kenyérhez

20 dkg rizsliszt
5 dkg mandulaliszt
0.7 dkg szárított élesztő
1 csipet cukor
1 dkg útifű maghéj
2 dl langyos víz
1 marék goji bogyó
1 kávéskanál só / ízlés szerint

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A rizskenyér elkészítése

Mind a két kenyér elkészítési metodikája azonos.

1. A hozzávalókat keverjük össze, alaposan dolgozzuk össze. Jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha esetleg szükséges, a megadott vízmennyiséget pótolgassuk még.
2. Kelesszük 40-50 percig meleg helyen. Nagyon szépen, duplájára nő.
3. A megkelt kenyeret gyúrjuk át, formázzuk és tegyük kisebb sütőedénybe. Ezek a kenyerek kevés lisztből készülnek, egy nagy sütőedényben elvesznek, elformátlanodnak.
4. Kelesszük vissza a kenyereket újra duplájukra, ez 20-25 perc is lehet.
5. Közben kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük 200 fokig.
A mi kenyereink 40 percig sültek. Akkor vettük ki a sütőből, amikor megkopogtatva kongó hangot adtak.

További finom és ötletes kenyérrecepteket itt találsz

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház






Az egyszerű rizskenyerek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.      

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA