Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Céklás kókuszos browni recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető, nagyon finom.

Az az ötletünk, hogy a kókuszlisztet és a céklát egy süteményen belül használjuk fel elvileg jó - bár szokatlan - ötletnek tűnt, gyakorlatban azonban a környezetünkben lévő fiúknak komoly pszichés tüneteket okozott, az erős szorongás kiült az arcukra, azon idegeskedtek, hogy már megint valami rontott rettenet lesz a végeredmény :), amit nekik kell a végén megenniük, hiszen a sok jó alapanyagot nem lehet a szemétbe dobni.

De ez a browni nem tartozik a rontott rettenet kategóriába, ez nagyon finom lett, pontosan annyira nedves, kissé ragacsos, csokis, amennyire egy browninak lennie kell, mégis jól átsült, az ízek harmónikusan illenek egymáshoz. Szinte elolvad a szájban. A reszelt céklától és a kókuszreszeléktől kellően rusztikus, mondhatni fantasztikus.

Hozzávalók

2 púpozott evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál kókuszreszelék
1 darab nagyobbacska cékla, a mienk 37 deka volt
4 evőkanál kókuszcukor / más cukor vagy cukorpótló is jó
1 deciliternyi kókusztej / más növényi tej (szükség szerinti mennyiség)
2 lentojás: 2 evőkanál őrölt lenmag + a cékla kicsavart leve / tojással is készíthető
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 facsarásnyi citromlé vagy kávéskanál almaecet
1/2 tábla étcsoki felaprózva a sütemény tésztájába (kapható boltjainkban)
1/2 tábla étcsokoládé a browni tetejére

(
Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávaló csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. Melegítsük be a sütőt.
2. A céklát reszeljük le vagy aprítógépben aprítsuk apróra.
3. Facsarjuk ki a cékla levét és a lében oldjuk fel a lentojáshoz szükséges őrölt lenmagot. Hagyjuk kicsit állni.
4. Amikor a lentojás megkocsonyásodott, amennyire lehetséges verjük fel, mintha tojást kevernénk habosra.
5. A lentojáshoz adjuk hozzá a reszelt céklát és a többi hozzávalót. kivéve az apróra tört csokoládét. A kókusztejjel hígítsuk annyira, hogy még éppen nem formázható, de ne is folyékony tésztát kapjunk (nokedli sűrűség).
6. Legutoljára keverjük a tésztába a felaprózott csokoládét, de ez már ne keverjük erősen.
7. 190 fokos sütőben 35 perc alatt sül.  A felhasznált hozzávalók szinte mindegyike nyersen is ehető, nem kell izgulnunk, hogy jól megsült-e, de azért megér egy tűpróbát.
8. Hagyjuk kihűlni.
9. Fakanál nyelével imitt-amott szurkáljuk meg és ezeket a lyukakat is töltsük fel a megolvasztott csokoládéval, a többit kenjük szét a süti tetején.
A tört kesudiót csak a fotó kedvéért szórtuk rá, hogy mutatós legyen a képen.

Jó étvágyat!




A céklás kókuszos browni recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés