Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Bulgurral töltött paprika recept

   
Vegetáriánus, hús nélkül készült, sokszínű ízélményt nyújtó, a hússal készült töltött paprikák tökéletes, egészséges, olcsóbb, nagyon finom változata. Főételként tálalható étel.

Mindannyiunk kedvence a nyáreleji töltött paprika. Amikor a paprika már megfizethető, amikor már tudjuk, hogy a nap is sütötte kicsit, a fóliát már biztosan felhajtották róla legalább napi néhány órára, sokunknak eszébe jut, hogy készíteni kéne egy jó kis töltött paprikát.

Mi ezúttal a legkevésbé sem hagyományos töltött paprikát készítettünk, a rizst bulgurral helyettesítettük, a húst kendermaggal pótoltuk, de jó lett volna a tofu is persze. Azonban tudjuk, hogy a szójától sokan idegenkednek, ezért gondoltuk, hogy a magas fehérjetartalmú kendermag alkalmas lesz a töltelékbe. Tényleg finom lett.

Ennek az ételnek az elkészítéséhez mi friss zöldfűszereket használunk, de elkészíthető szárított, őrölt fűszerekkel is. Használjatok fűszereket bátran, a bazsalikom, oregánó, petrezselyem, zellerzöld, kakukkfű nagyon jó ízt fog neki adni. Mindenből persze csak egy keveset.

Hozzávalók 2 főre

A paprikához:

2 nagy és két kisebb / 4 közepes kicsumázott, tölteni való paprika
1 bögre főtt bulgur (a linkre kattintva - majd kicsit lefelé görgetve - megnézhetitek a bulgur elkészítéséről készült videónkat.) (A bulgurról bővebben: http://konyhalap.hu/bulgur/)
2 evőkanál csicseriborsóliszt
2 kisebb vagy egy nagy tojás
1 fél fej aprított hagyma
1 kisebb lila hagyma fele
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj (bármelyik a Bulkshopban kapható) / 1 evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál (vagy több)
1 evőkanál sótlan ételízesítő
1 csokornyi zöldfűszer: petrezselyem és zeller és néhány szál korianderlevél
2 púpos evőkanálnyi kendermag vagy fél csomag tofu



Hozzávalók a paradicsommártáshoz

1 löttyintésnyi étolaj

1 kis üveg (400 gr) sűrített paradicsom
1/2 hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma átpréselve
1 fél maréknyi bazsalikomlevél összevágva
3 szál kakukkfű levelei és virágai
1 evőkanál kukoricakeményítő
1-2 evőkanál étolaj / 1 evőkanál kókuszzsír
1 csokornyi zöldfűszer: bazsalikom, oregánó, kakukkfű
1 nagy csipet só

Elkészítés

1. A töltelék elkészítése.
A hozzávalókat gyúrjuk össze és töltsük bele a kicsumázott paprikákba.

2. A paradicsomszósz elkészítése:
A hozzávalókat tegyük turmixba, öntsük fel körülbelül 0.5 liter vízzel és alaposan turmixoljuk össze.

3. Összeállítás:
A turmixolt paradicsomszószt forraljuk fel, ha felforrt tegyük bele a megtöltött paprikákat. Főzzük addig, amíg a paprika héjába könnyedén bele tudunk szúrni egy villát. (körülbelül 20 perc)

Nézzétek meg más bulgurból készült ételeinket is a bulgur oldalán alul.

Jó étvágyat!





A bulgurral töltött paprika recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés