Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Bulgur kapros tökkel recept

   
Egy nagyon egyszerű, ízletes, olcsó, hétköznapi, egészséges, vegán étel, amely önálló főételként, de akár köretként is megállja a helyét. Mi stílszerűen kapormártást is készítettünk hozzá, de azért azt is tudjuk, hogy a kaporszósznak kevés rajongója van, nem lehet vele népszerűséget növelni, az biztos. A jó hírünk ezzel kapcsolatban, hogy ez az étel kapormártás nélkül is finom.

Az előző napról maradt növényi sajtot vágtuk szeletekre és grilleztük meg a sütőben hozzá. Finom volt. A növényi sajt elkészítésének receptjét lásd itt.

Az ételt a kertben fényképeztük. Az egyik szomszédgyerek átjött nézni a tevékenységet és azt mondta, hogy: „Füvet is főztetek hozzá, pfuj!”. Hát… nem mindenki rajong a zöld színért.

De a kapros-tökös bulgur finom, nem szokványos, de a változatosság gyönyörködtet.

Hozzávalók

A kapros tökhöz:

0.5 kg gyalult tök
1 csokor friss, aprított kapor
1 bögre főtt bulgur (fél csésze nyersen)
(A bulgurról bővebben: http://konyhalap.hu/bulgur/)

ízlés szerint
1 kávéskanál almaecet
1 lapos evőkanál ételízesítő
Bármilyen fűszer, amit a kapor intenzív íze mellé el tudtok képzelni (mi nem fűszereztünk)



Hozzávalók a kapormártáshoz:
1 csokor kapor metélve
1-2 evőkanál olíva étolaj (kapható boltjainkban) / 1 evőkanál kókuszzsír
1 deciliter növényi tej / tejszín (mi zsíros kókusztejet használtunk)
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő
1 kávéskanál cukor / cukorpótló / barna cukor / kókuszcukor
1 nagy csipet só

Elkészítés

1. Dupla, mennyiségű vízben főzzük meg a bulgurt. A bulgur elkészítéséről láthattok egy videófelvételt:



2. Míg a bulgur fő készítsük el a tököt.

3. A zsiradékot kissé melegítsük fel, adjuk hozzá a tököt, sózzuk. Kicsit kevergetve pirítsuk, pároljuk, amikor kezd üvegesedni adjunk hozzá egy evőkanál almaecetet, hogy ne essen szét a tök.
4. A legvégén szórjuk meg apróra vágott kaporral, keverjünk rajta még egyet és vegyük le a tűzről.
5. A főtt bulgurt és a párolt kaprot keverjük össze és már ehető is.
6. A kapormártás elkészítése
Az olajon kevergetve kissé süssük, pároljuk meg a kaport.
Míg a kapor párolódik a növényi tejben oldjuk fel a keményítőt. A kókusztej egyszerű elkészítését lásd itt.
A feloldott keményítővel állandó keverés mellett sűrítsük be a párolódó kaprot.
Kicsit hűtsük ki és a mártást turmixoljuk meg.
Öntsük a bulgur mellé vagy tálaljuk külön tálkában.
Nézzétek meg a receptek között más bulgurból készített ételeinket is a bulgur oldalán alul.



A bulgur kapros tökkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés