Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Bulgur kapros tökkel recept

   
Egy nagyon egyszerű, ízletes, olcsó, hétköznapi, egészséges, vegán étel, amely önálló főételként, de akár köretként is megállja a helyét. Mi stílszerűen kapormártást is készítettünk hozzá, de azért azt is tudjuk, hogy a kaporszósznak kevés rajongója van, nem lehet vele népszerűséget növelni, az biztos. A jó hírünk ezzel kapcsolatban, hogy ez az étel kapormártás nélkül is finom.

bulkshop magyar vallalkozas
Az előző napról maradt növényi sajtot vágtuk szeletekre és grilleztük meg a sütőben hozzá. Finom volt. A növényi sajt elkészítésének receptjét lásd itt.


Az ételt a kertben fényképeztük. Az egyik szomszédgyerek átjött nézni a tevékenységet és azt mondta, hogy: „Füvet is főztetek hozzá, pfuj!”. Hát… nem mindenki rajong a zöld színért.

De a kapros-tökös bulgur finom, nem szokványos, de a változatosság gyönyörködtet.
 

A bulgur kapros tökkel hozzávalói

A kapros tökhöz:

0.5 kg gyalult tök
1 csokor friss, aprított kapor
1 bögre főtt bulgur (fél csésze nyersen)
ízlés szerint
1 kávéskanál almaecet
1 lapos evőkanál ételízesítő
Bármilyen fűszer, amit a kapor intenzív íze mellé el tudtok képzelni (mi nem fűszereztünk)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»



Hozzávalók a kapormártáshoz:

1 csokor kapor metélve
1-2 evőkanál olíva étolaj (kapható boltjainkban) / 1 evőkanál kókuszzsír
1 deciliter növényi tej / tejszín (mi zsíros kókusztejet használtunk)
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő
1 kávéskanál cukor / cukorpótló / barna cukor / kókuszcukor
1 nagy csipet só
 

A bulgur kapros tökkel elkészítése

1. Dupla, mennyiségű vízben főzzük meg a bulgurt. A bulgur elkészítéséről láthattok egy videófelvételt:



2. Míg a bulgur fő készítsük el a tököt.

3. A zsiradékot kissé melegítsük fel, adjuk hozzá a tököt, sózzuk. Kicsit kevergetve pirítsuk, pároljuk, amikor kezd üvegesedni adjunk hozzá egy evőkanál almaecetet, hogy ne essen szét a tök.
4. A legvégén szórjuk meg apróra vágott kaporral, keverjünk rajta még egyet és vegyük le a tűzről.
5. A főtt bulgurt és a párolt kaprot keverjük össze és már ehető is.
6. A kapormártás elkészítése
Az olajon kevergetve kissé süssük, pároljuk meg a kaport.
Míg a kapor párolódik a növényi tejben oldjuk fel a keményítőt. A kókusztej egyszerű elkészítését lásd itt.
A feloldott keményítővel állandó keverés mellett sűrítsük be a párolódó kaprot.
Kicsit hűtsük ki és a mártást turmixoljuk meg.
Öntsük a bulgur mellé vagy tálaljuk külön tálkában.
Nézzétek meg a receptek között más bulgurból készített ételeinket is a bulgur oldalán alul. 

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



 

A bulgur kapros tökkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN FASÍRTOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA