x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Grillezhető sajt recept


Ezt a receptet a balatonszárszói piacon tanultuk egy házi sajtok készítésével foglalkozó elárusítótól.
Azóta nagyon sokszor elkészítettük, nem tudunk betelni vele.

Az alábbi receptet vegetáriánusoknak ajánljuk és azoknak, akik még fogyasztanak tejtermékeket.
Egy ilyen pillanatok alatt grillezhető sajt nagyon jól tud jönni, ha munka után fáradtan hazaesünk. Zöldségekkel, előre megfőzött gabonákkal pillanatok alatt készíthetünk belőle vacsorát, de elkápráztathatjuk vele a vendégeinket is.
Frissen, melegen a legjobb.
Mi mindig nagyobb adagot készítünk belőle, hűtőben sokáig eláll. A képeken látható sajt 3 liter tejből készült és 12 vastagabb sajtszelet vágható belőle.
Tehén és kecsketejből egyaránt elkészíthető, a készítés módja azonos.
Készítése annyira egyszerű, hogy senki nem fog kudarcot vallani vele.

Most a piacon tanult eredeti recept hozzávalóit írjuk le.

Hozzávalók

5 liter tej (kecske/tehén), ha lehet házi tejet vásároljunk.
6 evőkanál ecet
ízlés szerint
fűszerek, zöldek amilyet és amiket szeretünk (a képen látható sajthoz mi nem használtunk)
Ha kevesebb tejből készítjük a sajtot, arányosan csökkentsük az ecet mennyiségét, mi 3 liter tejhez 3 és fél evőkanállal használtunk



Elkészítés

Tegyük fel a tejet forrni.
Amikor felforrt tegyük hozzá az ecetet. A tej pillanatok alatt összemegy.
Várjunk, amíg a folyadék kihűl egy kicsit, ilyen mennyiségű forró tejjel nehéz dolgozni.
Egy szitába tegyünk egy gézszerű textildarabot, legjobb a tetra babapelenka (de nekünk még nincs), ezen keresztül szűrjük le, válasszuk szét a túrót és a savót. Mi a savó egyrészét eltettük a hűtőbe és levesek ízesítéséhez használtuk.
A szitában visszamaradt túrót átöntjük egy tálba és megsózzuk, ha használunk fűszereket most jött el a pillanat, hogy megfűszerezzük a masszát. Visszakötjük a gézszerű textilbe. Jól kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
A batyunkat felakasztjuk egy fakanál nyelére és egy éjszakán át lecsöpögtetjük.

Jó étvágyat!



A grillezhető sajt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés