Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

A bulgur főzése, néhány lépésben

A bulgur főzése valóban csak pár stációból áll, nem is lehetne bőlére ereszteni a leírását annyira egyszerű, s a végeredmény mégis nagyszerű. Egészséges alternatíva a rizs helyett, ráadásul a kényes ízvilágúak többsége ízletes fogásként címkézi. A keleti népek nem véletlenül rajonganak ezért a különlegességért. 

Csak a titkát kell ismerned ahhoz, hogy varázslatos étel remekeket alkoss a közreműködésével. A bulgur főzése pofon egyszerű: vegyél egy adag nyers bulgurt, majd helyezd bele kétszeres mennyiségű forró vízbe. Azaz, ha fél kilóval kívánod megalapozni a vasárnapi ebédet, akkor egy liter lobogó vizet hívj segítségedül. A tűzről mindenképp vedd le a lábost, vagy zárd el alatta a lángot, közvetlenül a forrás után: a gabonaszemek így gyönyörűen megduzzadnak, felvéve a rendelkezésükre bocsátott vízmennyiséget.

Az ízesítés rád van bízva: só, fűszersó, fűszerek mehetnek a főzőlébe. Érdemes az edényt körbetekerned konyharuhával, így a bulgur hála a párának, és dunsztnak még jobban megpuhul. Ha cifrázni szeretnéd a végeredményt, akkor zöldséglét, húslevest is alkalmazhatsz a főzéshez, vagy a bulgur főzése előtt átpiríthatod a gabonaszemeket némi hagymás olajon, ezzel is megalapozva a tökéletes íz élményt. Ne ragadj le a köreteknél, használd fel, mint levesbetétet, vagy salátaalapot.

Kiválóan harmonizál a vörös- fok- póréhagymával, és a paradicsommal, de zellerrel, sárgarépával is házasíthatod. A csicseriborsó sem sértődik meg, ha egy ízletes fogás keretei között társául szegődik a bulgur. A majoránna, a kakukkfű, a gyömbér, a borsfélék ki ne maradjanak a fűszerrepertoárodból, de a petrezselyemzöld, és a mentalevél használatát se hanyagold.



(A bulgurról bővebben: http://konyhalap.hu/bulgur/)