Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zöldséges, kolbászos bulgur recept

   
Vegán, de hagyományosan is elkészíthető főétel. 
Ezt az egytálételt a jól ismert pásztortarhonya mintájára készítettük. A maradék bulgur felhasználásának is lehet ez az egyik jó módja. Ízletes, laktató, praktikus étel. 

Ha nincs a hűtőben bolti vagy saját készítésű vegán kolbász, készítsük el tofuval, vagy egyszerűen több gombával. Az étel nem vegán változata füstölt virslivel / kolbásszal is elkészíthető

A hűtőben néhány napig jól tárolható növényi kolbászkák elkészítéséhez ebben a posztban is ötletet adunk. Búzasikérből nem nehéz elkészíteni és meg is éri, mert a saját készítésű nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, bármikor elővehetjük, tetszés szerinti körettel fogyaszthatjuk. De a nagyobb üzletek polcain előre csomagolt formában is több fajtát és ízesítésűt találunk. Ehhez az ételhez jól illik a kicsit füstölt ízű, virsliszerű, növényi kolbászka.

Hozzávalók 2 személyre

1/2 bögre bulgur
1 bögre zöldségalaplé*/víz
2 evőkanál olíva / rizsolaj / tetszés szerinti olaj
1 kis csomag (45 dkg) mirelit Mexikói zöldségkeverék
4-5 darab barna csiperkegomba lapos szeletekre vágva
3-4 darab koktélparadicsom negyedelve
2-3 szál vegán kolbász** / 1/2 csomag tofu / több gomba felkarikázva
1 közepes fej vöröshagyma felaprítva
2-3 gerezd aprózott fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika vagy kápia kockára vágva
2 közepes krumpli felkockázva
, pici bors
1-2 fújásnyi folyékony füst, ha szeretjük



Elkészítés

1. A zöldségeket készítsük elő, mossuk, daraboljuk.
2. A bulgurt két evőkanálnyi olajon enyhén pirítsuk meg. Öntsük fel kétszeres mennyiségű zöldségalaplével* vagy vízzel és főzzük meg.
3. Amíg a bulgur fő, pirítsuk meg enyhén a hagymákat, adjuk hozzá a felkockázott krumplit, öntsünk alá 1.5 deciliternyi vizet és a félkeményre főzzük meg (kb. 5 perc).
4. Amikor a krumpli félig megfőtt, öntsük hozzá a mirelit zöldséget, a felkockázott paprikát és a karikára vágott kolbászt, főzzük addig, amíg a krumpli teljesen megpuhul.
5. Utolsónak adjuk hozzá a gombát és a paradicsomot, egyet-kettőt kavarjunk rajtuk és már kész is a ragu.
6. A puhára főtt bulgurt keverjük el a raguban, 1-2 percig főzzük össze.
7. Fújjunk a kész ételre kevés folyékony füstöt.

Megjegyzések:
* Zöldségalaplevet könnyedén készíthetünk sótlan, natúr ételízesítőből úgy, hogy 2 evőkanál ételízesítőt/zöldségszárítmányt 0.5 liter vízben 10 percig főzünk. Leszűrjük és csak a levet használjuk fel:
Zöldségalaplé recept

** Vegán kolbászkákat készíthetünk házilag is, a hozzávalókat és az elkészítést lásd:
Vegán kolbász recept  

Jó étvágyat!




A zöldséges, kolbászos bulgur recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.