Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Zöldséges kukoricakása recept

   
Főzzünk valami finomat és laktatót 15 perc alatt.
Ha fontos, hogy az étel hamar készen legyen.

Előfordul, hogy este hazaérünk, éhesek vagyunk, nincs semmi a hűtőben, amit előkaphatnánk, nincs kedvünk nekilátni órákig főzőcskézni. Hát ilyen kedvetlen estékre, lusta hétvégékre ajánljuk ezt az egyszerű, ízletes, laktató, mégis könnyű vegán kaját.

Hozzávalók 2 személyre

Az alaphoz

1 bögre kukoricadara

3 bögre víz
1 kávéskanál
1 evőkanál sótlan ételízesítő

A feltéthez

45-50 dkg bármilyen vegyes mirelit zöldség, de lehet borsó vagy zöldbab is
2 evőkanál olaj (napraforgó, szőlőmag, lenmag, bármilyen)
fél bögre víz
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított bazsalikom
1 csipet szárított kakukkfű
1 csipet szárított petrezselyem
1 csipet szárított medvehagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál füstölt paprika 
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál chili
1 kávéskanál hagymapor
1 kávéskanál
paradicsompüré (h a van otthon) 1-2 evőkanál 


(a fűszerek közül bármi elhagyható, bármi, amit szeretünk még hozzátehető)

Elkészítés

1. Tegyük fel a kukoricadarához a vizet főni.
2. Tegyük fel a mirelit zöldséget az olajban melegedni még fagyott állapotban, öntsünk alá fél bögre vizet is.
3. A szárított leveles zöldségeket egyszerre dobjuk a kávédarálóba és őröljük meg.
4. A fűszereket a paprikák kivételével szórjuk a melegedő zöldségre.
5. A felforrt, sós vízbe a markunkból csurgatva, folytonos keverés mellett szórjuk bele a kukoricadarát és az ételízesítőt. Hagyjuk főni, amíg besűrűsödik. Gyakran kavarjuk. Ha besűrűsödött húzzuk félre.
6. A kiengedett, felforrt zöldségekre szórjuk rá a paprikákat, keverjük jól el, öntsünk alá fél bögre vizet. Főzzük fel.
7. Utoljára keve​​rjük el benne a paradicsompürét - ha van, vagy akarunk használni. Újra forraljuk fel.
8. A kész zöldséget halmozzuk a kukoricakására.

Jó étvágyat!




A zöldséges kukoricakása recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.