x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vegán gluténmentes pizza recept


Nagyon szeretjük a pizzát, szerettünk volna egy vegán és gluténmentes változatot készíteni, de nem találtunk hozzá receptet, mert az interneten fellelhetők szinte mindegyike búzalisztből vagy előre elkészített bolti lisztkeverékből készült. Nem akartunk ilyen jellegű lisztkeveréket használni, szeretünk magunk kísérletezni, próbálkozni, olcsóbb is, motiválóbb és kreatívabb is.

Végül is az ötletet akkor kaptuk, amikor gluténmentes krumplis pogácsák sütésével kísérleteztünk, az egyik ilyen pogácsatésztát sütöttük meg először pizzának és nagyon bejött.

A Bulkshop akkor kezdte árulni azt a pizzasütőformát, amelynek az alja lyukacsos, hogy a pizzák alul is jól sütöttek és ropogósak legyenek, ezt a sütőformát is szerettük volna kipróbálni és ez is bejött.

Tehát sütöttünk -  azóta már nem is egyszer – egy pizzalapot, amely

- gluténmentes
tojásmentes
tehéntejmentes
vegán

A receptben a pizza-alaplap elkészítése szerepel részletesen, a töltelék elkészítésére most csak tanácsot adunk, nem határozzuk meg, ki mivel töltse a pizzáját.

A pizza-alaplap hozzávetőleges költségei 240 Ft

Hozzávalók

8 dkg kukoricaliszt
12 dkg rizsliszt
10 dkg főtt, tört krumpli
1.5 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál
körülbelül 2 dl langyos víz
3/4 csomag instant élesztő
1 nagy csipet oregánó

(
A receptben felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a  gluténintoleranciával minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A száraz hozzávalókat keverjük össze alaposan, majd forgassuk bele a főtt, tört krumplit is.
2. Keverjük hozzá az olajat és fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet is.
3. Sűrű, nem összeálló, nem formázható tésztát kapunk, amelyet terítsünk szét sütőpapírral kibélelt pizzaformában. Kanállal egyengessük el.
4. Kelesszük 1 órát.
5. Ha láthatóan megkelt a tésztánk, tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 10 percig. 10 perc után vegyük ki a sütőből. Ilyenkor már a teteje nem ragadós. Kenjük meg paradicsomszósszal és halmozzuk rá a tölteléket.
6. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 20 percig.

Mi a paradicsomszószt is magunk készítettük sűrített paradicsom, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, kakukkfű keverékével, és kevés sóval fűszereztük. Előre elkészített gombás tölteléket halmoztunk rá.

Költségek részletesebben:

8 dkg kukoricaliszt 20 Ft
12 dkg rizsliszt 50 Ft
10 dkg főtt, tört krumpli 20 Ft
1.5 evőkanál étolaj 25 Ft
3/4 csomag instant élesztő 80 Ft
Egyéb költségek 50 Ft

 

Jó étvágyat!




A vegán gluténmentes pizza recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés