Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vaníliapudinggal töltött sárgadinnye recept


A sárgadinnye kiváló forrása sokféle ásványi anyagnak, mint
a cink, a foszfor, a kalcium, a kálium, a króm, a magnézium, a mangán, a nátrium, a réz és a vas.

A vitaminok közül  az A-, a B1-, B2- és a C-vitamin található benne nagyobb mennyiségben. Rosttartalmának köszönhetően javítja az emésztést, hidratál, és támogatja a fogyókúrákat is. Nem utolsó sorban kitűnően kombinálható a Bulkshop más termékeivel (kuszkusz, bulgur, rizs, keményítők, lisztek). Mi most kukoricakeményítőből készült pudinggal töltöttük meg, gojidzsemmel díszítettük.

Hozzávalók 2 személyre


1 kisebb sárgadinnye
0,5 liter kókusz- vagy más növényi tej
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál eritritol vagy kókuszcukor/barna nádcukor
Használhatunk más cukrot is, de a kókuszcukor és a nádcukor a pudingunkat kissé barnásra színezi.
3-4 szem kardamom mag
1 mokkáskanál fahéj/kis fahéjrúd
1 mokkáskanál vanília eszencia / 1-2 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet
1 fél mokkáskanál kurkuma
2 tojás sárgája (elhagyható) + 1-2 evőkanál eritriol



Elkészítés

1, Vágjuk ketté a dinnyét, kaparjuk ki a belsejét.
2, A kikapart dinnyehúst felezzük el és turmixoljuk össze annyi kókusztejjel (vagy más növényi tejjel), hogy összesen 0,5 liter folyadékot kapjunk.
3, A kukoricakeményítőt keverjük össze a cukorral, öntsük fel egy kevés dinnyés tejjel és tegyük félre, amíg a tej felforr.
4, A többi tejet tegyük fel forrni.
5, A  dinnyés tejbe tegyünk 1 csipet sót, a fahéjat néhány szem kardamont, pici kurkumát és a vaníliát. A kurkuma ezúttal nem ízesíti, hanem gyönyörű színűvé varázsolja a pudingunkat.
6, Ha használunk tojássárgát azt keverjük ki 1-2 evőkanál eritriollal.
7, Amikor a tej felforrt habverővel, vékonyan csurgatva keverjük hozzá a cukorral elkevert keményítőt. Sűrű pudingot kell kapjunk. Ne főzzük, éppen csak várjuk meg, amíg besűrűsödik. Halásszuk ki belőle a kardamomot és a rúdfahéjat, ha azt használtunk.
8, Most, amíg a puding forró, keverjük hozzá a tojások sárgáját, gyorsan dolgozzunk úgy, hogy a pudingot lehúzzuk a tűzhelyről.
9, Hűtsük ki a pudingot és hűlés után töltsük a kikapart dinnyébe. A kimaradt dinnyehúst keverjük nagyon-nagyon gyengéden a pudingba vagy rétegezzük el a pudinggal. (Mi a rétegzést választottuk, úgy kevésbé hígult fel a pudingunk).
10, Nagyon könnyen díszíthető, dekoratív ételt kapunk. A díszítéshez mi mentaleveleket, goji-dzsemet és növényi habot (kókusz) használtunk.

A gojidzsem leírását lásd a receptek között.

Jó étvágyat!



A vaníliapudinggal töltött sárgadinnye recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés