Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Ünnepi sós torta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel ünnepi alkalmakra. 
Ennek a sós tortának a receptjét és a fotóit egy külföldi oldalon, a Contentedness Cooking oldalán láttuk. A saját lehetőségeinkhez, ízlésünkhöz, elképzelésünkhöz igazítottuk a receptet. 

bulkshop magyar vallalkozas
A megadott hozzávalók mennyiségét is redukáltuk kissé, mert az ott megjelenő, impozáns torta akkora lett volna, mint egy malomkerék. Így is a legnagyobb tortaformánkat vettük elő a sütéséhez. Az általunk sütött torta egy 4-5 tagú család vagy társaság számára bőséges mennyiség. Reméljük, látszik a fotókon, hogy milyen mutatós, akár ünnepi alkalmakon is feltálalható étel. Nagyon finom is, ízekben gazdag, kellemes állagú, zamatos, illatos főétel. Tészta, fokhagymás spenót, jól ízesített tofu és céklaréteg egymásra halmozásából áll össze a torta, mitől is ne lenne jó?
Azoknak ajánljuk az elkészítését, akik szeretik, és főzéseik során használnak is tofut.

 

Az ünnepi sós torta hozzávalói

A tésztaalaphoz

1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) hajdinaliszt
1.5 bögre zabpehelyliszt
1.5 kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 facsarásnyi citromlé
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1/3 bögre növényi tej / növényi krém
1/2 bögre víz




Hozzávalók a tofus réteghez

1 csomag (30 dkg) natúr és 1 csomag (30 dkg) füstölt tofu
4-5 evőkanál olívaolajat / más étolajat
3 evőkanál citromlevet / almaecetet
2 evőkanál almasűrítményt / almalevet
5 gerezd fokhagymát áttörve
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál juhar vagy más szirup
só, kevés bors

Hozzávalók a spenótos réteghez

25 dkg friss vagy lecsöpögtetett mirelit spenót
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi étolaj


Hozzávalók a céklaréteghez

5-6 közepes méretű cékla
1 mokkáskanál wasabipor vagy torma (aki szereti)
1 csipetnyi só
1 kávéskanál növényi szirup
1 facsarásnyi citromlé

Hozzávalók a kesudiós szóráshoz, a „parmezánhoz”

1/3 bögre kesudió
1 kanál inaktív élesztő
1 mokkáskanál só

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Az ünnepi sós torta elkészítése

FONTOS: A tésztaalapon kívül minden hozzávalót előre készítsünk el, akár már előző nap.

1. A tofuréteg elkészítése:
A tofut reszeljük le (vagy tegyük az aprítógépbe) és minden más hozzávalót alaposan keverjünk hozzá.
2. A tészta elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd apródonként a vízzel elkevert tejet.
A tésztát nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaforma aljába úgy, hogy az oldalán egy magasabb pereme is legyen. Lásd a képeket. A nyers tésztát a formában szurkáljuk meg.
A tésztát -  a töltelékek nélkül - előre kell kicsit sütni. Körülbelül 15 percre toljuk be előmelegített 180 fokos sütőbe. A tésztának nem kell megsülnie, csak annyira, hogy megtapogatva már ne legyen ragacsos.
3. A cékla elkészítése
A céklát félkeményre főzzük meg (körülbelül 40 perc), kihűlve reszeljük le.
Ha akarunk ízesítőt használni, azt adjuk hozzá.
4. A spenótos réteg elkészítése
A spenótot az olajon, az áttört fokhagymával pároljuk meg, de csak egy kicsit, amíg éppen csak összeesik. Picit sózzuk.
5. A kesuparmezán elkészítése:
A hozzávalókat tegyük az aprítógépbe, (ha nincs aprítónk, akkor kávédarálóba) és durvára daráljuk össze. Lásd a képet.
6. Összeállítás:
A tortaformába nyomkodott, elősütött tésztára rétegezzük rá a hozzávalókat, spenót, tofu, cékla, spenót, tofu, cékla. A kesuparmezánt csak később szórjuk rá.
7. Toljuk előmelegített 200 fokos sütőbe és süssük 30 percig, ekkor vegyük ki és szórjuk rá a kesuparmezánt és süssük további 25-30 percig.

forrás: https://www.contentednesscooking.com/beet-and-spinach-tart/


Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





Az ünnepi sós torta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  torták  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA