Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Wasabi por 100g

Ár:
830 Ft
390 Ft (307 Ft + ÁFA)

(8.300 Ft/kg) - RAKTÁRON

wasabi (japán vízitorma vagy japán zöld torma) gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős, a tormához képest jóval erősebb és csípősebb.

Összetevők: torma, mustár, kukoricaliszt, kurkuma, aroma, antioxidáns (C vitamin), színezék (E133).

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Összetevők: torma, mustár, kukoricaliszt, kurkuma, aroma, antioxidáns (C vitamin), színezék (E133).

A wasabi, más néven japán vízitorma vagy japán zöld torma a káposztafélék családjába tartozó növény. Gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős, az általunk ismert tormához képest jóval erősebb és csípősebb.

Japánban őshonos, de más ázsiai országokban, valamint Új-Zélandon és Ausztráliában termesztik.

Elsődlegesen a nedves talajt, mocsaras területeket és még a sekély vizet is kedveli a wasabi. Megvastagodott levélnyeléből állítják elő a szárított wasabi port.

A japán gyógyászatban jelentős szerepet tölt be, kiváló vérhígító. Por vagy krém formájában már könnyen hozzáférhető.
Sötét dobozban, légmentesen lezárva több évig is megőrzi aromáját.

A wasabi élettani hatásai kitűnőek: jól hat az emésztésre, fertőtlenítő, illatosító. Az antibakteriális tulajdonság nyilván szerepet játszott abban, hogy a japánok hagyományosan a nyershalas ételhez feltálalják, - náluk egyébként létezik wasabis fogpaszta is.
Felhasználható szinte bármilyen saláta, homár, sashimi, sushi, tenger gyümölcsei, zöldségek, hideg tálak készítésénél.

Wasabi porból krémet is készíthetünk:
1:1 arányban vízzel kell elkeverni. Sushi vagy egyéb japán finomság mellé
 

Céklasaláta wasabi ízesítéssel recept

 

 

Cikkszám: 20356

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés