Wasabi por 100g
A wasabi (japán vízitorma vagy japán zöld torma) gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős, a tormához képest jóval erősebb és csípősebb. Összetevők: torma, mustár, kukoricaliszt, kurkuma, aroma, antioxidáns (C vitamin), színezék (E133). |
|
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás
Összetevők: torma, mustár, kukoricaliszt, kurkuma, aroma, antioxidáns (C vitamin), színezék (E133).
A wasabi, más néven japán vízitorma vagy japán zöld torma a káposztafélék családjába tartozó növény. Gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős, az általunk ismert tormához képest jóval erősebb és csípősebb.
Japánban őshonos, de más ázsiai országokban, valamint Új-Zélandon és Ausztráliában termesztik.
Elsődlegesen a nedves talajt, mocsaras területeket és még a sekély vizet is kedveli a wasabi. Megvastagodott levélnyeléből állítják elő a szárított wasabi port.
A japán gyógyászatban jelentős szerepet tölt be, kiváló vérhígító. Por vagy krém formájában már könnyen hozzáférhető.
Sötét dobozban, légmentesen lezárva több évig is megőrzi aromáját.
A wasabi élettani hatásai kitűnőek: jól hat az emésztésre, fertőtlenítő, illatosító. Az antibakteriális tulajdonság nyilván szerepet játszott abban, hogy a japánok hagyományosan a nyershalas ételhez feltálalják, - náluk egyébként létezik wasabis fogpaszta is.
Felhasználható szinte bármilyen saláta, homár, sashimi, sushi, tenger gyümölcsei, zöldségek, hideg tálak készítésénél.
Wasabi porból krémet is készíthetünk:
1:1 arányban vízzel kell elkeverni. Sushi vagy egyéb japán finomság mellé
Receptek wasabi krémmel

Céklás, wasabis, sós palacsinta
Céklasaláta wasabi ízesítéssel recept
Tortillachips két változatban

Cikkszám: 20356
További képek

