Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Tökös zabmuffin recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető sütemény.

„Itt van az ősz, itt van újra…” és megérkezett a piacokra a sütőtök is. A képeken látható muffinokat sült tök maradékból készítettük, mert szokás szerint túlbecsültük a befogadóképességünket és kimaradt 3 szeletnyi, ami pontosan egy bögrényit tett ki. Belerejtettük ezeknek a pazar muffinjaink belsejébe. Laza, nedves, omlós, illatos muffinokat sütöttünk. Készítsétek el ti is. Nem fogtok csalódni.

Hozzávalók

1.5 bögre zabpehelyliszt
0.5 bögre mandulaliszt / vagy zabpehelyliszt*
0.5 bögre kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csipet
1/3 bögre kókuszcukor
1 bögre sütött tökpüré
1/4 bögre olvasztott kókuszolaj
1/3 bögre szőlőszirup / más szirup
1 lentojás / tojáspótlópor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 löttyintésnyi almaecet / facsarásnyi citrom.
3/4 evőkanál csokizseton a tésztába + díszítés (Nyugodtan el is maradhat, bár a sütit igazán nem rontja el.) Használhatunk helyette egy maréknyi aprózott diófélét is.
Annyi növényi tej, amitől sűrű, nem folyós, de nem is formázható, kanállal adagolható tésztát kapunk.
Nagyjából 0.5-1 deciliter. (Függ attól, hogy milyen liszteket használtunk, függ a tökpüré sűrűségétől, nedvességtartalmától.)

* Ez a muffin teljes egészében zabpehelylisztből is elkészíthető.


Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. Készítsük el a lentojást (1 ek őrölt lenmag + 3 evőkanál víz) vagy a tojáspótlót az előírások szerint.
3. A liszteket és a kakaót a sütőszerekkel és az ízesítőkkel keverjük össze.
4. A tökpürét, cukrot, szirupot, lentojást, a kókuszolajat, citromot keverjük össze alaposan.
5. Egyesítsük a folyékony és a száraz összetevőket.
6. Adagoljuk muffinformákba. Ebből a mennyiségből, ha telerakjuk a formát 8 nagy muffin lesz.
7. Ha nagy muffinokat sütünk, amelyek jócskán túlnőnek a formán, 50-55 percig süssük. Az apróbb muffinok esetében tartsunk tűpróbát nagyjából 40 perc után.

Jó étvágyat!









A tökös zabmuffin recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                           

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés