A Bulkshop receptjei között találtok szilvalekvár befőzéséhez tanácsot adó receptet is.
Most már lehet kapni a piacon idei mákot is. A szilva és a mák együtt fantasztikus ízélményt adnak nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásukról.
Az alábbi ételt vegetáriánusoknak, vegán módon étkezőknek ajánljuk. Ez a variáció nem gluténmentes, de egy másik receptben javaslatot teszünk a gluténmentes gombóc elkészítésére is.
Hozzávalók 12-15 szilvás gombóchoz
3-4 fő részére15 dkg (egy szűk bögrényi) liszt, fele lehet teljes kiőrlésű tönkölyliszt is (mi fehér liszttel készítettük)
50 dkg főtt, tört krumpli
1 evőkanál kókuszzsír
10 dkg mák
5 dkg kókuszcukor vagy eritritol (vagy más cukor, méz is jó)
fahéj, szegfűszeg, őrölt gyömbér (mindegyikből egy kevés)
só a krumpli és a gombóc főzőlevébe
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A mákos szilvás gombócok elkészítése
1. Előre főzzük meg a krumplit, törjük össze, hagyjuk kihűlni.2. Magvazzuk ki a szilvát és a magok helyére tegyünk jó bőven fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérporral ízesített kókuszvirág cukrot. (más cukor, cukorféleség is jó). A kókuszcukortól nagyon finom, kicsit karamelles íze lesz a tölteléknek.
3. Daráljuk meg a mákot.
4. A krumplival, a liszttel és a kókuszzsírral gyúrjunk jól formálható, sima tésztát.
5. A krumplis tésztából csípjünk/vágjunk le egy-egy darabot, lapogassuk el és csomagoljunk be bele ízesített szilvákat.
6. Lobogó forró, enyhén sós vízben főzzük ki a gombócokat.
7. A lecsöpögtetett gombócokat forgassuk meg a darált mákban.
Szórjuk meg a tetejüket őrölt eritritollal vagy kókuszcukorral, megcsorgathatjuk mézzel.
Jó étvágyat!
A szilvás gombóc mákbundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KEKSZEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA