x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Szilvás gombóc mákbundában recept


A képeken látható szilvás gombóc elkészítésével igyekeznünk kell, most érnek a legjobb szilvák.
Később lekváros gombócként tudjuk csak elkészíteni, az is nagyon finom lesz persze.

A Bulkshop receptjei között találtok szilvalekvár befőzéséhez tanácsot adó receptet is.
Most már lehet kapni a piacon idei mákot is. A szilva és a mák együtt fantasztikus ízélményt adnak nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásukról.
Az alábbi ételt vegetáriánusoknak, vegán módon étkezőknek ajánljuk. Ez a variáció nem gluténmentes, de egy másik receptben javaslatot teszünk a gluténmentes gombóc elkészítésére is.

Hozzávalók 12-15  gombóchoz/ 3-4 fő részére

Hozzávetőleges költségek 12-15 gombóc elkészítéséhez: 450-460 Forint

15 dkg (egy szűk bögrényi) liszt, fele lehet teljes kiőrlésű tönkölyliszt is (mi fehér liszttel készítettük)
50 dkg főtt, tört krumpli
1 evőkanál kókuszzsír
10 dkg mák
5 dkg kókuszcukor vagy eritritol (vagy más cukor, méz is jó)
fahéj, szegfűszeg, őrölt gyömbér (mindegyikből egy kevés)
a krumpli és a gombóc főzőlevébe



Elkészítés

1. Előre főzzük meg a krumplit, törjük össze, hagyjuk kihűlni.
2. Magvazzuk ki a szilvát és a magok helyére tegyünk jó bőven fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérporral ízesített kókuszvirág cukrot. (más cukor, cukorféleség is jó). A kókuszcukortól nagyon finom, kicsit karamelles íze lesz a tölteléknek.
3. Daráljuk meg a mákot.
4. A krumplival, a liszttel és a kókuszzsírral gyúrjunk jól formálható, sima tésztát.
5. A krumplis tésztából csípjünk/vágjunk le egy-egy darabot, lapogassuk el és csomagoljunk be bele ízesített szilvákat.
6. Lobogó forró, enyhén sós vízben főzzük ki a gombócokat.
7. A lecsöpögtetett gombócokat forgassuk meg a darált mákban.
Szórjuk meg a tetejüket őrölt eritritollal vagy kókuszcukorral, megcsorgathatjuk mézzel.

Költség kalkuláció

A feltüntetett árak nem minden esetben pontosak, inkább irányadóak.
0,5 kg krumpli  100 Ft
15 dkg liszt          30 Ft
10 dkg mák        110 Ft
1 kanál kókuszzsír (2dkg) 25 FT
5 dkg kókuszcukor 90 Ft
egyéb költségek 100 Ft
Összesen: 455 Ft

Jó étvágyat!



A szilvás gombóc mákbundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés