x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Rizstorta recept


Egy nagyon egyszerű étel, amely főétel éppúgy lehet, mint desszert. Elkészítése könnyű, nem drága, mutatósan díszíthető, szinte mindenki szereti, ízre és megjelenésre is tökéletesen hasonlít hagyományos, tejjel készült testvéréhez.

gluténmentes
répacukormentes
tejmentes
tojásmentes
vegán

Hozzávalók


1 bögre rizs (mi jázminrizsből készítettük)
2 dl víz
1 liter növényi tej (mi rizstejet használtunk)
5 evőkanál eritritol vagy más fehér színű édesítő
1 nagy marék mazsola
1 mokkáskanál őrölt citromhéj / reszelt citromhéj
1 kávéskanál pektin + 1/2 mokkáskanál citromsav / 1 evőkanál citromlé
1 kávéskanál vanília
csipet
20 dkg étcsokoládé + 0.5 dl növényi tej + 1 evőkanál növényi margarin / kókuszzsír

(Az általunk használt alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők mindig olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat.)



Elkészítés

1. A rizst és a mazsolát nagyon alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
2. Főzzük fel a rizst 2 dl vízben, amíg a rizs beszívja az összes vizet.
3. Öntsük fel a rizst a növényi tejjel, szórjuk bele a mazsolát, a sót és a vaníliát. Főzzük a rizst egészen puhára, szinte ragacsosra. (Esetleg vízzel vagy növényi tejjel pótoljuk a folyadékot, ha szükséges). Kavargassuk, nehogy leragadjon.
4. Az eritritolhoz keverjük hozzá a pektint és a citromsavat, oldjuk fel 1 dl vízben és folytonos keverés mellett adjuk a fővő rizshez, rövid ideig (1-2 percig) még főzzük.
5. Várjuk meg, amíg szobahőmérsékletűre hűl a rizs.
6. A csokoládét olvasszuk fel a növényi tej és a zsiradék hozzákeverésével.
7. Rétegezzük egymásra a rizst és a csokoládét egy kapcsos tortaformában.
Nagyon szép, csíkos tortát tudunk készíteni, ha van időnk és az egyes rétegeket a hűtőben kihűtjük, (csak akkor tesszük a következő réteg csokit vagy rizst, ha az előző réteget a hűtőben már dermedésig lehűtöttük).
8. Díszítjük, tálaljuk.

Jó étvágyat!




A rizstorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés