Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Citromsav 1kg

Ár:
1.350 Ft (1.063 Ft + ÁFA)

A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Citromsav hatására a befőttek, lekvárok, szörpök megtartják eredeti színüket, a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs nem barnul meg, Limonádét és teát ízesíthetünk vele.

(1250 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Agaragar 100g bulkshop Agaragar 100g
2.090 Ft
Inaktív élesztő por bulkshop Inaktív élesztő por 250g
1.130 Ft

Leírás

Citromsav  Citromsav hatására a befőttek, lekvárok, szörpök megtartják eredeti színüket

A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Nagyon sok gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben találhatjuk meg. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Az élelmiszeriparban ma már nagyon sok készétel dobozán találkozhatunk az összetevők között a citromsavval.
Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.

A citromsav felhasználása


A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan alkotórésze a cukor, vagy édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsav porral is.  Kb. 7 kg gyümölcshöz  1 evőkanál citromsav port keverjünk. Nyers  gyümölcsök frissen tartására is alkalmas.

Citromsav hatására a befőttek, lekvárok, szörpök megtartják eredeti színüket, a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs nem barnul meg, Limonádét és teát ízesíthetünk vele.  

1 evőkanál citromsav por 10 evőkanál citromlének felel meg.

 

Citromsav vízkő eltávolítására  A citromsavat vízkő eltávolítására is használhatjuk

A konyhai felhasználáson  kívül  leggyakrabban a lerakódott vízkő eltávolításához használhatjuk.
A háztartásban a citromsavas eljárás a legegészségesebb és környezetkímélőbb módja a vízkő eltávolításának, háztartási gépek esetében is teljes biztonsággal alkalmazhatjuk.

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőmentesítésére. Ellentétben az ilyen célra a kereskedelemben kapható szerekkel, nem mérgező, könnyen leöblíthető, és élelmiszerboltban vagy gyógyszertárban az előbbiek árának töredékéért beszerezhető. A hasonló célra használt ecetnél is alkalmasabb, mert az utóbbi íze és szaga hosszabb ideig megmarad a kitisztított készülékekben.

A citromsav az egyik sokoldalúan felhasználható természetes sav. Alkalmazható vízlágyítóként, de természetes tisztítószerként használható a konyhában és a fürdőszobában is. A makacs foltok, zsíros szennyeződések ellen is hatásosan felveszi a harcot. Közben kellemes (főként citromra emlékeztető) illatot hagy maga után a tisztaság és a frissesség mellett. Szőnyeg- és kárpittisztításra is alkalmazható otthon vagy az autóban.

100 gramm citromsav tápértéke:

kcal: 276
fehérje: 0
szénhidrát: 0
zsír: 0
 

Receptek citromsavval

Eperdzsem

növényi alapú receptek citromsavval
 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Cikkszám: 20013

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés