Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Rizspalacsinta


Törjük meg a hagyományokat és ezúttal süssünk a szokásos búzaliszt helyett fehér rizslisztből, finom, kiadós, puha és mutatós palacsintát.
Édes változatban is elkészíthető, de itt most egy sósan tálalható és tölthető változatot mutatunk be.

Palacsinta rizslisztből

Hozzávalók 4 nagy palacsintához


20 dkg rizsliszt (vagy személyenként 1 púpozott evőkanállal)

4 dl kókusztej vagy máktej vagy más növényi tej

1 tojás

1 mokkáskanál

1 kávéskanál kurkuma vagy céklapor/céklalé vagy spenótpor , attól függően, hogy milyen színű palacsintát szeretnénk sütni. A képen látható palacsintákat kurkumáva színeztük sárgára.

1-2 evőkanál olaj ( szőlőmag vagy lenmag vagy napraforgó ) -  el is hagyható

kevés kókuszzsír a palacsinták sütéséhez


Palacsintatöltelékként bármilyen zöldséget használhatunk, a képen létható palacsintákat tejszínes spenóttal töltöttük meg.




Elkészítés


A hozzávalókból a kókuszzsír kivételével keverjünk a szokásos módon palacsintatésztát.


1. Először a tojást üssük fel, szaporítsuk meg kevés tejjel, keverjük bele a rizslisztet és a sót, használunk olajat azt is most keverjük bele a tésztába.

    Ebben a fázisban kell belekeverni az "ételfestéket" is. ( kurkumát, spenótport, céklalevet/céklaport. Ha céklalevet használunk, azt számítsuk be a
    hígító folyadék mennyiségébe, annyival kevesebb tejet használjunk.
   
A maradék tejjel és, ha szükséges esetleg még pici vízzel hígítsuk a tésztát.

2. Kókuszzsíron süssük ki a palacsintákat. Várjuk meg türelmesem, amíg az alja megsül, a fordításkor nehogy elszakadjjon a palacsintánk.

A képen látható spenótos töltelék receptje


1 csomag mirelit spenót

1-2 evőkanál szőlőmag/napraforgómag olaj

1 kávéskanál glutamátmentes ételízesítő

Ha nem sós ételízesítőt használunk egy kiskanál só

2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhymapor

1 evőkanál kókusztejpor

1 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő

1 evőkanál élesztőpor (ha van) - el is hagyható


Elkészítés


1. A spenótot olvasszuk ki és egy szitán csepegtessük le.

2. Pároljuk rövid ideig a spenótot. Párolás közben adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát/fokhagymaport és az ételízesítőt. Ízlésünk szerint sózzuk meg.

3. Amíg a spenót párolódik készítsünk habarást a kókusztejporból és a kukoricakeményítőből kevés víz hozzáadásával.
A habarást elkészíthetjük a kukoricakeményítőből más növényi tejjel is, ekkor viszont nem kell vízzel hígítani. Akik nem vegánétrend szerint étkeznek használhat tejszínt, tejfölt.
4. A habarást folytonos keverés mellett adjuk a spenóthoz.

5. A spenótot vegyük le a tűzről és ekkor keverjük bele a spenótba a sörélesztőt is( ha akarunk használni). A sörélesztőpehelytől a töltelék finom sajtos ízt kap.

6. Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat.


Bulkpraktika


Palacsintasütéshez használjunk kókuszzsírt, mert az nem ég meg, nem lesz az egész konyha égett olajszagú.

Jó étvágyat!



A rizspalacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.