Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Répatorta recept

Répatorta recept    Répatorta recept

Magas tápértékű, nedves, mégis omlós, igazán finom tésztából

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

bulkshop magyar vallalkozas
Idei répatortánkat barna rizsliszt és mandulaliszt felhasználásával sütöttük, de az arányokat megtartva a rizsliszt helyett zabpehelylisztet is használhatunk. Zabpehelyliszttel a tészta textúrája és íze is változik, de úgy is finom lesz, bár mi ezt a rizslisztes változatot szerettük jobban. A receptben megadott hozzávalók mennyisége két tortalap sütéséhez elegendő, amelyet két azonos méretű tortaformában sütöttünk egyszerre. Az elkészített tésztát muffinformákba is adagolhatjuk, szépen megnövő, kézbefogható, igen ízletes muffinként is megsüthetjük / szeretni fogjuk. A hozzávalók mennyiségét bögrésen (2.5 dl) és mérlegelt mennyiségként is megadjuk. Mérés nélkül bögrével adagolva is nyugodtan készíthetjük, az elkészítés nem igényel patikapontosságot, a tészta szinte elronthatatlan, finom lesz így is úgy s.


Magas tápértékű, nedves, mégis omlós, igazán jól sikerült alaptésztát kapunk, amelyet aztán az egyszerűség kedvéért készen vásárolt vanília vagy oroszkrém-pudingpor továbbízesítésével töltünk majd meg.

 

Hozzávalók a répatorta alaptésztához

25 dkg (2 bögre) barna rizsliszt
10 dkg (1 bögre = 2,5 dl) mandulaliszt

7 dkg (1.5 bögre) kókuszcukor / barna nádcukor / más cukor, cukorpótló

7 dkg (1/2 bögre) olvasztott kókuszzsír / növényi margarin

20 dkg (2 bögre) reszelt sárgarépa

1 sütőpor

1/2 csésze almapüré (elmaradhat)

2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz / 2 tojásnak megfelelő tojáspótló

12 szem áztatott, aszalt datolya / kockázott körtekompót / ananászkonzerv

1 maréknyi durvára tört dióbél

1 kávéskanálnyi fahéj

1/2 kávéskanálnyi szegfűszeg

1/2 kávéskanálnyi kardamom

2 kávéskanál vaníliakivonat

1 mokkáskanál

Hozzávalók a répatorta krémhez

1 csomag vaníliás vagy oroszkrém-pudingpor
0.5 dl teljes értékű, zsíros kókusztej / más növényi ital

2dl kókuszkrém vagy növényi krémalap habbá verve

1 dl-nyi répalé / kurkuma / élelmiszerszínező festék

1 lapos kávéskanál agaragar / 1 evőkanál útifű maghéj

4 evőkanál eritritol / más fehér cukor vagy cukorpótló

1 csipet só

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A répatorta elkészítése

1. Előkészületek:
Béleljünk ki két azonos nagyságú tortaformát papírral. A masszát egyben is megsüthetjük, akkor utólag, kihűlés után kell majd kettévágnunk, így azonban más lesz a sütési idő a vastagabb tészta több időt igényel majd a sütéshez.

Készítsük el a lentojást (a lenmagot áztassuk be 6 evőkanál langyos vízbe).

Reszeljük meg a répát.

Őröljük durvára a diót.

Áztassuk be a datolyát vagy szeleteljük fel a kompótot.

Olvasszuk meg a kókuszzsírt.

Indítsuk el a sütőt 180 fokos hőmérsékleten.

2. A hozzávalókból keverjünk sűrű, de nem formázható tésztamasszát úgy, hogy a darabolt kompótot (datolyát) és a diót utoljára adjuk hozzá.

3. Egy kis kompótos tálba vagy 2-3 muffinsütő formába vegyünk ki kevés masszát, ezt külön fogjuk megsütni, ez lesz majd a torta tetejére morzsolandó fedőréteg.

4. A masszát adagoljuk nagyjából elfelezve a tortaformákba. A kis tálban félretett masszával együtt toljuk a sütőbe és 30 perc alatt süssük készre.

Tűpróba után vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.


Készítsük el a krémet:

5. Kis tálkában áztassuk be a pudingport kevés folyadékban.

6. A növényi tejben keverjünk el 1 lapos kávéskanál agaragart. Ha nem akarunk a krém szilárdításához agaragart használni, ezt a lépést hagyjuk ki. Egy púpos evőkanálnyi útifűvel is szeletelhetővé szilárdíthatjuk a krémet, ez esetben azonban az útifű maghéjat majd a legutolsó lépésként kell a krémhez keverni.

7. Az agaragarral forraljuk fel a növényi tejet és a beáztatott pudingport állandó keverés mellett adjuk hozzá. Keverjük, amíg a krémalap megszilárdul.

8. Vegyük le a tűzről és édesítsük, pirinkót sózzuk, tegyünk hozzá 1 dl-nyi facsart répalevet, amitől kissé sárga lesz a krémünk. Kevés kurkumával vagy természetes ételfestékkel is színezhetjük.

Ha nem agaragart használtunk a krém szilárdításához, az útifű maghéjat is keverjük el a krémben.

Tegyük félre hűlni.

9. Verjük fel a habot. Keverjük gyengéden a kihűlő krémhez.

10. Rakjuk össze a tortát, rétegezve a hozzávalókat. A tetejére morzsoljuk rá a külön sütött tésztát.

11. Mi azzal a sárgarépa reszelékkel díszítettük, amiből a levet kifacsartuk a krém színezéséhez.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Répatorta recept

Répatorta recept

Répatorta recept


A répatorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  TORTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés