Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Rablóhús helyett: jackfruitnyárs recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

A Bulkshopban kapható jackfruit konzerv igen sok módon elkészíthető a vegán konyhában. Tökéletesen pótolja a húst, egy jó páccal vagy előkészítéssel végtelen számú ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nyársat fűztünk a felhasználásával, ami visszahozta a konyhánkba a nyári grillezések illatát, aromáját.

Sajnos a szabadban sütés hangulata pótolhatatlan, de kárpótolt bennünket a zöldségek társaságában sült igen ízletes jackfruit, ami fenséges volt. Brokkolis jázminrizzsel ettük, de bármilyen körítés illett volna hozzá. Legközelebb héjában sült krumplival készítjük.

A nyárson sült falatok változatos ízélményt nyújtottak, a jackfruit tökéletesen átvette a pác ízét, a zöldségek roppanósan finomak voltak, nem beszélve az étvágygerjesztően mutatós megjelenésről.

A jackfruit konzerv nem drága, kiadós étel, a képen látható két hatalmas nyárshoz mi fél konzervnyi jackfruit húst használtunk.

Hozzávalók két, a képen látható nagy nyárshoz

1/2 konzervből leszűrt, lecsepegtetett, leszárogatott jackfruithús

Hozzávalók a páchoz*

2 -3 evőkanál szójaszósz
1 nagy evőkanál mustár
1 kávéskanál fokhagymapor
1/2 evőkanál BBQ fűszerkeverék**
2 kávéskanál folyékony füst
1 mokkáskanál füstölt paprika
1/2 mokkáskanál őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj + a kenegetéshez
1 kávéskanál tápióka- vagy kukoricakeményítő
esetleg
esetleg chilipehely / por / szósz

Zöldségek***

1 kisebb, félkemény körte
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 kis átmérőjű cukkini
10 darab apróbb gomba
1 kisebb hagyma


Elkészítés

Szűrjük le a konzervet, csepegtessük le, a tömörebb háromszög alakú részekből finoman, két ujjal nyomjuk ki a konzervlevet. Tegyük a jackfruit szeleteket papírtörlőre és itassuk le róluk a maradék konzervlevet. A túlzottan vastag szeleteket felezzük el, a vékony szeleteket jobban átjárja a pác.

Készítsük el a pácot. A felsoroltakból készítsünk pácot, amelyet kóstolgassunk. Ízesítsük egy kissé túl. Kifejezetten erőteljes ízű legyen. Ha a felsorolt fűszerektől nem éreznénk eléggé ízesnek, tegyünk még hozzá, amíg nem érezzük, hogy egy picit túl sós, túl csípős, túl fűszeres. Tegyük bele a leszárogatott jackfruit szeleteket és gyengéden kevergetve alaposan vonjuk be a páccal.

Tegyük be a hűtőbe, ha lehet akár egész éjszakára, legalább néhány órára, ha nincs időnk annyi időre, amíg a zöldségeket felszeleteljük.

Szedjük ki a szeleteket a pácból, a visszamaradt pácba forgassuk bele a feldarabolt zöldségeket is.

Fűzzük nyársra a jackfruitot és a zöldségeket váltogatva. Ha van olajfújónk azzal, ha nincs ecsettel alaposan kenjük át olajjal.

Egy kisebb tepsi szélén fektessük át a kész nyársakat. (Lásd a képet.)

30 percig sütöttük légkeverés mellett, 180 fokon. Nem kellett grillezni, gyönyörűen sült.

Sülés közben még négyszer átfújtuk olajjal.

Megjegyzések:

* A páchoz a felsoroltakon kívül más fűszerek is használható. Ezzel a páccal a mienk nagyon finom lett, de természetesen sok más fűszer is megállja a pácban a helyét.
** A BBQ fűszer, amit használtunk a Bulkshopban kapható. Összetevői: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagyma-granulátum, vöröshagymapor.
***Más nyársra fűzhető zöldségek is jók, pl. agy kisebb padlizsán, szeletelt bébikukorica, vékonyra szeletelt paszternák, bármi, ami éppen van otthon. A gombácskák különösen finomak voltak.

Jó étvágyat!

Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.





A rablóhús helyett: jackfruitnyárs recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                                

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés