Mindenmentes pizza quinoából recept

Ennek a pizzának a receptje nem saját ötlet. Egy külföldi oldalon láttunk egy videóval feldolgozott elkészítési módot és úgy gondoltuk, időnk is van, quinoánk is van, egyszerű az elkészítése, szeretjük is a pizzát, ez a pizza „mindenmentes” is, mint utólag kiderült nagyon finom is, hát megpróbálkoztunk vele és nagyon jól tettük.
Hátránya ugyan, hogy a quinoa még bulkshopos árakon is kicsit drága, de talán a különlegessége, az előbb már említett „mindenmentessége” ellensúlyozza az árat. Joggal merül fel a kérdés, ha „mindenmentes”, akkor mi van benne?
Hát… quinoa, sütőpor, víz és só. Ennyi.
Mi a Bulkshopban kapható lyukacsos aljú, 32 cm átmérőjű pizzasütőben sütöttük, tehát egy nagyobb méretű pizzánk sült, ennek a bekerülési költsége 550 Ft.
Hozzávalók
20 dkg (1 bögre) quinoa
1dl víz
1 mokkáskanál só
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés
1. A quinoát egy éjszakára beáztatjuk.
2. Leszűrjük, átmossuk.
3. Szűk 1 dl vízzel felöntjük és alaposan elturmixoljuk. Nokedli sűrűségű, krémfehér tésztánk lesz.
4. Papírral bélelt, kiolajozott formában elegyengetjük, oregánóval, pizzafűszerrel megszórjuk és 15 percig sütjük.
5. Ha van lyukacsos aljú pizzasütő-formánk, akkor 15 perc után kivesszük a sütőből és a töltelékkel megpakoljuk.
Ha nincs lyukacsos pizzaformánk, akkor 15 perc után a pizzalapot egy tányér segítségével megfordítjuk, hogy az alja kerüljön felülre. Erre a felületre pakoljuk a tölteléket.
6. Körülbelül 10 percre visszadugjuk a sütőbe. (A tölteléktől is függ.)
Figyeljetek rá! Nem kell tovább sütni csak addig, amíg a töltelék átmelegszik rajta.
180 fokon légkeveréssel sütöttük.
Mi előre elkészített, vörös babos mexikói zöldségkeverékkel pakoltuk meg.
Nézzétek meg az elkészítésről az eredeti videót is ide kattintva>>
Jó étvágyat!
A mindenmentes pizza quinoából recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.