Hozzávalók a fánkhoz
2 bögre fehér liszt
1 bögre / 240 ml langyos víz
1/2 bögre langyos mandulatej
7g élesztő
1 evőkanál cukor / cukorhelyettesítő / eritritol
csipetnyi só
1 evőkanál olaj + a sütéshez
Hozzávalók a sziruphoz és a díszítéshez
1/2 bögre / 120ml juharszirup
1 narancs (1/4 bögre / 60ml narancslé + narancs és héj)
1 db fahéj rúd
egy tenyérnyi pisztácia vagy más mag, finomra vágva
Elkészítés:
Keverjünk minden száraz összetevőt az élesztővel együtt össze. Adjuk hozzá a langyos vizet és tejet, és keverjük, amíg nyúlós tésztát nem kapunk.
Takarjuk le fóliával, és pihentessük 1-2 órát, amíg a tészta triplájára nem növekszik, és sok kis buborék nem lesz látható.
Amint kész a tészta, melegítsünk fel egy kis lábast olajjal. Ha az olaj forró, egy teáskanálnyi tésztát gyengéden dobjunk az olajba.
Kb. 4 fánkot süssünk egyszerre. Mivel a tészta nagyon puffadt / levegős, és lebeg az olajban, időnként fordítsuk meg őket, hogy egyenletesre süljenek.
Mikor a fánkok aranybarnára sültek, vegyük ki őket az olajból, és tegyük őket néhány réteg konyhai papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a fölösleges olajtól.
Öntsünk meleg (fontos, hogy meleg legyen) szirupot a fánkokra, és szórjuk meg az apróra vágott pisztáciával, és opcionálisan némi narancshéjjal. Azonnal tálalhatjuk.
Szirup
Tegyünk juharszirupot, 60ml narancs dzsúzt és fahéj rudat egy kis edénybe.
Forraljuk fel a keveréket és főzzük nagyon finoman 10-15 percet, amíg a szirup be nem sűsűsödik picit.
Vegyük ki a fahéj rudat, és öntsünk a meleg szirupot a meleg fánkokra.
forrás: https://www.lazycatkitchen.com/loukoumades-greek-doughnuts/
Jó étvágyat!
A görög fánk recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.