Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Pisztácia sós, pörkölt, 250g

pisztácia sós pörkölt 250g bulkshop Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.420 Ft (1.118 Ft + ÁFA)

(5.680 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 21g / 100g
A psiztácia nagymértékben tartalmaz L-arginit, ami a test sok folyamatában játszik szerepet. Antioxidánsokat, A-, E-vitamint, luteint, ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet is tartalmaz.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

növényi fehérjeA pisztácia komoly L-arginin forrás, amit a kutatók csodamolekulának tartanak, ez ugyanis testünk sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be. 
A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok”, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, segítheti csökkenteni magas vérnyomást. Antioxidánsokat – A-, E-vitamint, luteint – , ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet is tartalmaz.
Eleinte Ázsia nyugati vidékein termesztették, majd Közép-Iránon keresztül eljutott a Földközi-tenger környéki országokba. A Római birodalom terjeszkedésének hatására ekkorra már egész Európában elterjedt.
Legismertebb pisztáciát termelő országok: USA/San Joaquin-völgy, Irán, Törökország, Szíria, India, Pakisztán. 
Legismertebb faja a Pistacia vera, egy gyümölcsöző fa, mely Szíriából, Görögországból, Iránból és Nyugat-Ázsiából származik. A pisztácia fa nem tűri a nagy nedvességet, a párát, de jól viseli a meleget és általában csak kétévente terem.
A pisztácia akkor érett, amikor a héja hosszában megnyílik. A meg színe változatos, a sárgától a zöldig. A mély zöld színű mag a legértékesebb.

100 gramm pisztácia tápértéke:

Energia KJ-ban: 2542    
Energia Kcal-ban: 613    
Zsír: 49g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,1g    
Szénhidrát: 19g    
 - amelyből cukor: 16g    
Fehérje: 21g    
Só: 2g    

Recept: pisztáciás sütemény

Hozzávalók:

50 g kukoricaliszt 
230 g pisztácia 
1 csipet só 
20 g kristálycukor 
3 db tojás 
2 evőkanál reszelt citromhéj 
1 kávéskanál sütőpor 
½ kávéskanál szódabikarbóna 

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt, kb. 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt  kisebb tepsit. Fél percre mártsuk forró vízbe a pisztáciát, hogy a héját egy konyharuhával le tudjuk dörzsölni.
Egy edényben turmixoljuk össze a pisztáciát a cukorral. Keverjük hozzá a tojássárgákat, és a többi hozzávalót, végül a habbá vert tojásfehérjét is lazán forgassuk bele. A tésztát terítsük szét a tepsiben és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha már teljesen kihűlt, csak akkor vágjuk fel.

 

Cikkszám: 20038

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés