Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Nyers répatorta friss baracklekvárral

   
Ezt a nyers répatortát nem sikerült remekbe szabnunk, itt-ott kicsit girbe-gurba lett, kicsit amatőr kinézete van, viszont remek és különleges az íze, kevés munkával elkészíthető, csak a hűtési időt kivárni.

Hogy miért érdemes elkészíteni?

- olcsó
egészséges
vegán
nyers
cukor és tejmentes
gluténmentesen elkészíthető
magas-tápértékű mégis könnyű
kevés munkával elkészíthető

A mi éghajlatunkon a répa télen nyáron olcsó, a zabpehely a Bulkshopban igazán jutányos áron kapható. Édesítésre aszalt datolyát használtunk, de a barna cukor is megteszi, de a datolyától lesz igazán gazdag, ízélményben utánozhatatlan. Ízértékét, rusztikus állagát tovább növeli, hogy tettünk bele egy kevés kókuszreszeléket is.

Egy nyers „sütihez” persze, nyers feltét, töltelék/bevonat illenék, de mi nem tudtunk ellenállni a frissen készült baracklekvárnak, de természetesen nagyon finom lesz nyersen, sűrűre turmixolt barackkal is, ha ti úgy készítitek.

Ez a „süti” elkészíthető egy drágább változatban mandulalisztből is, nagyon finom úgy is.

Hozzávalók körülbelül 15 szelethez

2 nagy sárgarépa reszelve
1.5 csésze zabpehely
0.5 csésze kókuszreszelék
10 szem beáztatott datolya
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 citrom leve
1 csipet



Hozzávalók a dzsemhez

2 nagy marék kimagozott sárgabarack
2-3 evőkanál fehér színű cukorpótló: például eritritol/xilitol
1 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő

Elkészítés

1. Áztassuk be meleg vízbe 10 percre a datolyát, majd daraboljuk apróbbra.
2. Reszeljük meg a répát, őröljük meg kicsit a zabpelyhet.
3. Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze. A répa és a datolya nedvessége, a citromlé nagyjából elegendő is, hogy a massza kissé morzsalékosan összeálljon.
4. A masszát alaposan nyomkodjuk bele egy papírral bélelt formázó edénybe és tegyük a hűtőbe.

5. A dzsem elkészítése:
A kimagozott barackot, a cukrot és a keményítőt a kezünkkel vagy géppel macsgáljuk/nyomkodjuk össze úgy, hogy nagyobb barackdarabok is maradjanak benne.
A tűzhelyen egyetlen egyet forraljunk rajta. Hűtsük ki.
6. Kenjük meg vele a „süti” tetejét és a szeleteléskor is adagoljunk belőle a tányérra.

Jó étvágyat!




A nyers répatorta friss baracklekvárral hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés