Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Narancsos csokitorta recept


Házi édesség finom hozzávalókból.
Narancsos csokifinomság.

Hozzávalók:

Tésztához:

bögre (capuccinós)
1 kezeletlen héjú narancs 
2 evőkanál kókuszzsír 
2 tojás 
1/2 kiskanál szódabikarbóna 
2 bögre magozott datolya 
1 bögre dió (vagy más olajos mag – mandula vagy kesudió
3 púpos evőkanál kakaópor 
édesítőszer – ízlés szerint (már a datolyától édes a tészta!) Pl:3-4 evőkanál kókuszvirág cukor 
1 bögre puffasztott amarant 



Krémhez:
1 kezeletlen héjú narancs 
3 evőkanál kókuszzsír 
édesítőszer – ízlés szerint Pl: 2-3 evőkanál kókuszvirág cukor 

Először a krémet érdemes megcsinálni, mert utána nem kell elmosni az aprítógépet, hanem a tésztát egyből el lehet készíteni benne. Egy kezeletlen héjú narancsot belevágunk az aprítógépbe, összezúzzuk, utána rátöltjük az olvasztott kókuszzsírt és édesítőszert, elkeverjük, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe hűlni. 

A datolyát feltesszük megfőni (forrás után egy-két perc elég) annyi vízben, ami éppen ellepi. Az aprítógépbe belevágjuk a kezeletlen narancsot, jól összezúzzuk, hozzáadjuk a megfőtt datolyákat, hozzáadjuk a kókuszzsírt, a kakaóport, a tojásokat, szódabikarbónát, édesítőszert, diót/olajos magot továbbra is a keverőgéppel összekeverjük, hogy egyenletes állagú viszonylag sűrű tésztát kapjunk. Legvégül a puffasztott amarantot keverjük bele (ha nem viszi a gép, akkor kézzel keverjük bele.) A puffasztott amarant a legjobb tésztalazító, térfogatnövelő. A tésztát kétfelé osztjuk és külön-külön kisütjük (kb. 20 cm átmérőjű sütőformába való mennyiség) 180 fokon, hőlégkeverés mellett 20-30 perc. Amikor már jól illatozik, akkor kell rá figyelni, hogy a kakaó ne égjen meg. 

A krémet (amikor a hűtőben már kenhetőre szilárdult) belekenjük a két kisült tészta közé. Az egész tortát betesszük a hűtőbe hűlni. 

A tetejére fél tábla összedarabolt cukormentes keserű csokiból és 3 evőkanál olvasztott kókuszzsírból csokimázat keverhetünk.

Jó étvágyat!



A narancsos csokitorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.