Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kukoricalepények recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető kenyérhelyettesítők.

bulkshop magyar vallalkozas
Két igen egyszerűen, olcsón elkészíthető, kukoricaliszt felhasználásával megsüthető, kenyér helyett ehető lepénykenyeret sütöttünk. Pontosabban az egyik egy lapos lepénykenyér, a másik inkább pite magasságú, de csak azért, mert egy kisebb tepsiben terítettük el a tésztát, nagyobb tepsiben értelemszerűen laposabb, lepénykenyeret tudtunk volna sütni.


Mindkettő sós és alkalmas a búzalisztes kenyerek kiváltására, az étkezéseink változatosabbá tételére.

Szeretjük a kukoricalisztből vagy darából készült ételeket, a Bulkshopban igen olcsón hozzá lehet jutni. Mindig tartunk belőle a spájzban, szinte minden héten készítünk valamilyen kukoricaételt.

Mindkettőhöz a kis kertünkben most növésben lévő zöld fűszernövényeket használtunk ízesítőként, de mind a kettő szárított fűszerekkel is elkészíthető.

Mi kendermagos, kenderolajas, zöldfűszeres pesztóval ettük, de lényegében bármivel ehetjük, amivel a kenyerünket is ennénk.
 

Hozzávalók a sötétebb színű, lapos kukoricalepényekhez

2/3 bögre (1 bögre = 2,5 dl) kukoricaliszt
1/3 csésze hajdinaliszt
3 evőkanál olvasztott kókuszsír / olíva- vagy más étolaj
2 evőkanálnyi aprított zöldfűszer: például oregánó, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
vagy 1 evőkanálnyi vegyes, szárított
2 gerezd áttört fokhagyma / mokkáskanál fokhagymapor
1 maréknyi napraforgómag
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál / ízlés szerint
2.5 dl víz / szükség szerint

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A kukoricalepények elkészítése

A felsorolt hozzávalókat a víz kivételével keverjük össze. A vizet apránként, fokozatosan adjuk hozzá, amíg nokedli sűrűségű, még éppen nem formázható, de nem is folyós tésztát kapunk.
Mi egy 28X36 cm-es, papírral bélelt tepsiben vékony rétegben terítettük el.
20 percig sütöttük 185 fokon.
 

Hozzávalók a magasabb, élénksárga lepényhez

1.5 bögre kukoricaliszt
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír / olíva- vagy más étolaj
3 tojásnak megfelelő tojáspótló por, a csomagoláson található leírás szerint / nem vegánoknak tojás
2.5 dl víz / növényi joghurttal is elkészíthető / nem vegánoknak joghurt
1 lapos kávéskanál sütőpor
2 evőkanál vegyes, aprított zöldfűszer vagy 1 evőkanálnyi szárított
 

A lepény elkészítése

A hozzávalókat a víz kivételével keverjük össze. A vizet kisebb adagokban öntsük hozzá, addig adagoljuk, amíg piskótatészta sűrűségű, vastagon folyó tésztát kapunk.
Ha nagyobb, például 28X36 cm-es tepsiben terítjük el vékonyabb, ha kisebb tepsiben, magasabb lepényünk sül. Könnyebben tudunk vele sütés után bánni, ha a tepsit papírral kibéleljük.
185 fokos sütőben 20 percig sütöttük.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház







A kukoricalepények recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA