x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kukoricalepények recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető kenyérhelyettesítők.

Két igen egyszerűen, olcsón elkészíthető, kukoricaliszt felhasználásával megsüthető, kenyér helyett ehető lepénykenyeret sütöttünk. Pontosabban az egyik egy lapos lepénykenyér, a másik inkább pite magasságú, de csak azért, mert egy kisebb tepsiben terítettük el a tésztát, nagyobb tepsiben értelemszerűen laposabb, lepénykenyeret tudtunk volna sütni.

Mindkettő sós és alkalmas a búzalisztes kenyerek kiváltására, az étkezéseink változatosabbá tételére.

Szeretjük a kukoricalisztből vagy darából készült ételeket, a Bulkshopban igen olcsón hozzá lehet jutni. Mindig tartunk belőle a spájzban, szinte minden héten készítünk valamilyen kukoricaételt.

Mindkettőhöz a kis kertünkben most növésben lévő zöld fűszernövényeket használtunk ízesítőként, de mind a kettő szárított fűszerekkel is elkészíthető.

Mi kendermagos, kenderolajas, zöldfűszeres pesztóval ettük, de lényegében bármivel ehetjük, amivel a kenyerünket is ennénk.

Hozzávalók a sötétebb színű, lapos lepényekhez

2/3 bögre kukoricaliszt
1/3 csésze hajdinaliszt
3 evőkanál olvasztott kókuszsír / olíva- vagy más étolaj
2 evőkanálnyi aprított zöldfűszer: például oregánó, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
vagy 1 evőkanálnyi vegyes, szárított
2 gerezd áttört fokhagyma / mokkáskanál fokhagymapor
1 maréknyi napraforgómag
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál / ízlés szerint
2.5 dl víz / szükség szerint


Elkészítés

A felsorolt hozzávalókat a víz kivételével keverjük össze. A vizet apránként, fokozatosan adjuk hozzá, amíg nokedli sűrűségű, még éppen nem formázható, de nem is folyós tésztát kapunk.
Mi egy 28X36 cm-es, papírral bélelt tepsiben vékony rétegben terítettük el.
20 percig sütöttük 185 fokon.

Hozzávalók a magasabb, élénksárga lepényhez

1.5 bögre kukoricaliszt
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír / olíva- vagy más étolaj
3 tojásnak megfelelő tojáspótló por, a csomagoláson található leírás szerint / nem vegánoknak tojás
2.5 dl víz / növényi joghurttal is elkészíthető / nem vegánoknak joghurt
1 lapos kávéskanál sütőpor
2 evőkanál vegyes, aprított zöldfűszer vagy 1 evőkanálnyi szárított

Elkészítés

A hozzávalókat a víz kivételével keverjük össze. A vizet kisebb adagokban öntsük hozzá, addig adagoljuk, amíg piskótatészta sűrűségű, vastagon folyó tésztát kapunk.
Ha nagyobb, például 28X36 cm-es tepsiben terítjük el vékonyabb, ha kisebb tepsiben, magasabb lepényünk sül. Könnyebben tudunk vele sütés után bánni, ha a tepsit papírral kibéleljük.
185 fokos sütőben 20 percig sütöttük.

Jó étvágyat!







A kukoricalepények recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:         

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés