Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Krumplis csicseriborsólepény recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán lepény. 
Elkészítése egyszerű, íze nagyon finom, állaga puha, jó beleharapni, előállítása olcsó, tányérra halmozva mutatós, illata, mint minden krumplis süteményé fenséges.

Akik jártak Olaszországban, útjuk során büfékben, szendvicsező helyeken már biztosan megkóstolták ezt a nagyon egyszerű, laktató lepényt, amit az olaszok farinátának neveznek.

Ehetjük szendvicsalapként, köretként, kettéhajtva csomagolhatunk bele zöldségeket, így főételként is szuper. Több darabra vágva, szószokkal meglocsolva kitűnő lepénykenyér.

A hozzávaló csicseriborsóliszt néhány órai áztatást nagyon is meghálál, ha reggel munkába indulás előtt beáztatjátok, mikor hazaértek, rövid időn belül vacsorakész. Próbáljátok ki.

Frissen, de nem forrón, inkább szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb, de mikróban, sütőben is melegíthető (Ne melegítsétek forróra.)

Mint a krumplis tészták általában, hűtőből kivéve, hidegen kevésbé élvezetes.
Maradék krumpliból / krumplipüréből is elkészíthető.

Hozzávalók 2 nagyobb lepényhez

2 nagyobb krumpli, nagyon jó hozzá a sárga burgonya (nem batáta)
1 csésze csicseriborsóliszt
1 közepes fej hagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma / 1 lapos kávéskanál fokhagymapor
1 nagy csipet vagy több
4 evőkanálnyi étolaj
2 csésze hideg víz
fűszerek: amit szerettek, pl. bors
paradicsomos, csilis ízesítésű szószok, Tabasco, BBQ szósz vagy fűszer a tálaláshoz



Elkészítés

1. A csicseriborsólisztet a sóval, vízzel, 2 evőkanálnyi olajjal néhány órára / akár egész éjszakára be kell áztatni. A hűtőben várja meg a sorsát.
2. A krumplit előre meg lehet főzni.
Ha nincs előre megfőzött, tört krumpli, akkor a hagymával együtt pároljátok meg.
2 evőkanálnyi olajon pároljátok / kicsit pirítsátok is meg a hagymát. Adjátok hozzá a fokhagymát és a felkockázott krumplit, éppen csak annyi vízzel, hogy mire megpuhul el is fője a főzőlevet. Törjétek össze a hagymával a megfőtt krumplit.
3. Melegítsétek elő a sütőt. A farináta tapadásmentes sütőedényét kiolajozva tegyétek a meleg sütőbe és melegítsétek elő. (A tűzhely lángján is előmelegíthető.)
4. Míg az edény melegszik, keverjétek össze a hagymás krumplit a beáztatott csicseriborsóliszttel.
5. Öntsétek a keveréket az előmelegített edénybe. Az edény ilyenkor forró, a ráöntött sűrítménytől sistereg, szóródik, fröcsköl. Vigyázzatok magatokra!
6. A lepényt toljátok be a sütőbe, 15-20 perc alatt sül 180 fokon. Akkor jó, ha a teteje egy kicsit pirulni kezd.
7. Hagyjátok kicsit állni a sütőedényben, utána könnyedén kifordítható belőle.
8. Szobahőmérsékleten, szószokkal tálalva nagyon fogjátok szeretni.

Jó étvágyat!




A krumplis csicseriborsólepény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.