Akik jártak Olaszországban, útjuk során büfékben, szendvicsező helyeken már biztosan megkóstolták ezt a nagyon egyszerű, laktató lepényt, amit az olaszok farinátának neveznek.
Ehetjük szendvicsalapként, köretként, kettéhajtva csomagolhatunk bele zöldségeket, így főételként is szuper. Több darabra vágva, szószokkal meglocsolva kitűnő lepénykenyér.
A hozzávaló csicseriborsóliszt néhány órai áztatást nagyon is meghálál, ha reggel munkába indulás előtt beáztatjátok, mikor hazaértek, rövid időn belül vacsorakész. Próbáljátok ki.
Frissen, de nem forrón, inkább szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb, de mikróban, sütőben is melegíthető (Ne melegítsétek forróra.)
Mint a krumplis tészták általában, hűtőből kivéve, hidegen kevésbé élvezetes.
Maradék krumpliból / krumplipüréből is elkészíthető.
Hozzávalók 2 nagyobb csicseriborsólepényhez
2 nagyobb krumpli, nagyon jó hozzá a sárga burgonya (nem batáta)1 bögre (2,5 dl) csicseriborsóliszt
1 közepes fej hagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma / 1 lapos kávéskanál fokhagymapor
1 nagy csipet vagy több só
4 evőkanálnyi étolaj
2 csésze hideg víz
fűszerek: amit szerettek, pl. bors
paradicsomos, csilis ízesítésű szószok, BBQ szósz vagy fűszer a tálaláshoz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A csicseriborsólepény elkészítése
1. A csicseriborsólisztet a sóval, vízzel, 2 evőkanálnyi olajjal néhány órára / akár egész éjszakára be kell áztatni. A hűtőben várja meg a sorsát.2. A krumplit előre meg lehet főzni.
Ha nincs előre megfőzött, tört krumpli, akkor a hagymával együtt pároljátok meg.
2 evőkanálnyi olajon pároljátok / kicsit pirítsátok is meg a hagymát. Adjátok hozzá a fokhagymát és a felkockázott krumplit, éppen csak annyi vízzel, hogy mire megpuhul el is fője a főzőlevet. Törjétek össze a hagymával a megfőtt krumplit.
3. Melegítsétek elő a sütőt. A farináta tapadásmentes sütőedényét kiolajozva tegyétek a meleg sütőbe és melegítsétek elő. (A tűzhely lángján is előmelegíthető.)
4. Míg az edény melegszik, keverjétek össze a hagymás krumplit a beáztatott csicseriborsóliszttel.
5. Öntsétek a keveréket az előmelegített edénybe. Az edény ilyenkor forró, a ráöntött sűrítménytől sistereg, szóródik, fröcsköl. Vigyázzatok magatokra!
6. A lepényt toljátok be a sütőbe, 15-20 perc alatt sül 180 fokon. Akkor jó, ha a teteje egy kicsit pirulni kezd.
7. Hagyjátok kicsit állni a sütőedényben, utána könnyedén kifordítható belőle.
8. Szobahőmérsékleten, szószokkal tálalva nagyon fogjátok szeretni.
Jó étvágyat!
A krumplis csicseriborsólepény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA