x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kendermagos humusz eperhab desszerttel recept


Rendkívül ízletes, akár egy-egy evőkanállal, csak úgy magában is el lehet rágni.
Szinte minden vega és vegetáriánus recepthez illik, fasírtok, burgerek alapanyaga.

Ha választani kéne a Bulkshopban árusított szuperfoodok közül, mi egészen biztosan a kendermagot választanánk kitűnő élettani hatásai miatt.Nagyon könnyen emészthető.

Rengeteg eszenciális zsírsavat tartalmaz, többek között alkotóeleme az omega 3 olaj is. Tartalmazza az összes eszenciális aminosavat, nagy ásványianyag tartalmú, kitűnő vitaminforrás. Vegán és vegetáriánus étrendbe illesztve az egyik legkitűnőbb fehérjeforrás.

Mi most egy kenyérre kenhető vagy salátával fogyasztható csicseriborsó és kendermag alapú humuszt készítettünk. Desszert is készült hozzá. Nem dobtuk ki a csicseriborsó főzővizét, hanem fantasztikus eperhabot készítettünk belőle.

Kendermagos humusz eperhab desszerttel

Hozzávalók a humuszhoz 
1 csésze főtt csicseriborsó (só nélkül főzve)
2 púpozott evőkanál kendermag
2 evőkanál pirított, durvára őrölt szezámmag
1 evőkanál nyersen sajtolt olaj, mi lenmagolajat használtunk, de jó a szőlő vagy napraforgó is
1 fél citrom leve
1 kávéskanál fokhagymapor
1 csapott kávéskanál
1 mokkáskanál füstölt paprika



Elkészítés
1. A csicseriborsót előző este áztassuk be, úgy hamarabb megfő.
2. Míg a borsó fő pirítsuk meg a szezámmagot és néhány fordulattal durvára őröljük meg. (pirítás nélkül is jó, pirítva kicsit finomabb, karakteresebb ízű)
3. Főzzük meg a csicseriborsót körülbelül háromszoros mennyiségű vízben. Addig főzzük, amíg egy szemet az ujjaink közé véve könnyedén szét tudunk nyomni. A borsót só nélkül főzzük, mert a sótlan borsólére lesz szükségünk a desszerthez.
4. A megfőtt borsót szűrjük le és a levét tegyük félre kihűlésig.
5. Az összes egyéb hozzávalóval együtt tegyük a borsót aprítógépbe (vagy a kezünkkel nagyon alaposan nyomkodjuk össze, hogy a borsó apróra, de ne pépesre törjön).Ha nagyon sűrű és nem viszi jól az aprítógép öntsünk hozzá 2-3 evőkanál főző vagy sima vizet.
6. Már kész is. Tálaljuk, szórjuk meg füstölt paprikával, díszítsük.

Eperhab

Hozzávalók
A csicseriborsó főzőleve 
5-6 szem nagyméretű eper
3 evőkanál (vagy több) eritriol (más édesítő például kókuszcukor vagy nádcukor is jó, de azok kissé barnára színezik a habot).
1 tasak habfixáló (el is hagyható, ha idegenkedünk tőle)

Elkészítés

1. Verjük fel a csicserihabot.
A csicseriborsó főzőlevéből szuper habot lehet verni, de ehhez a művelethez nem árt a gépi habverő, kézzel kissé hosszabb idő.
2. Ha a hab felverődött tegyük bele az édesítőt és ha használunk a habfixálót. Verjük néhány pillanatig tovább.
3. Keverjük bele a habba a kezünkkel szétnyomkodott vagy turmixolt epret.
4. Már tálalhatjuk és díszíthetjük is.

Jó étvágyat!



A kendermagos humusz eperhab desszerttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés