Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Csicseriborsó 2kg

Ár:
1.540 Ft (1.213 Ft + ÁFA)

(770 Ft/kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 19,3g / 100g

csicseriborsó csaknem 20% fehérjét, továbbá B1- és B6-vitamint és folsavat is tartalmaz. Magas a magnézium-, vas-, és cinktartalma is.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét, valamint B1- és B6-vitamint és folsavat is tartalmaz. Kedvezően magas a magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
Fogyasztható levesnek, köretnek, salátákhoz, és pörkölve is finom csemege. Könnyebben emészthető, mint a bab, vagy a lencse.
A csicseriborsó lisztje péksütemények adalékaként is felhasználható.
A csicseriborsó Kis-Ázsiából terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Ma már sok szubtrópusi vidéken termesztik, a származási helyén kívül még Dél-Amerikában is.
India nem csak a legnagyobb termelő, de a legnagyobb importőr is. Magyarországon csak kevés helyen termesztik, vetésterülete nem számottevő.

A csicseriborsó: érrendszerünk őre - a HáziPatika.com írása receptötletekkel - A cikket ide kattintva olvashatja

100 gramm csicseriborsó tápértéke:

Energia KJ-ban: 1545    
Energia Kcal-ban: 364    
Zsír: 6,04g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,6g    
Szénhidrát: 60,65g    
 - amelyből cukor: 10,7g    
Fehérje: 19,3g    
Só: <0,0005g    
 

Receptek csicseriborsóval

Fűszeres csicseriborsós veggie burger
Csicseriborsó fasírt
Csicseriborsós egyben sült
Indiai csicseriborsó 
Olcsó vegán csicseriborsós keksz
Fűszeres csicseriborsó-saláta
Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék
"Nutella" csicseriborsóból
Csicseriborsós, mangós curry
Csicseriborsós csokikrémmel töltött pite


Csicseriborsó fasírt - még egy recept

Hozzávalók:

- 40 dkg csicseriborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál sütőpor
- olaj a kisütéshez

A csicseriborsót éjszakára ötszörös mennyiségû vízbe áztatjuk. Másnap lecsöpögtetjük, és turmixgépben megõröljük. Hozzáadunk 1 evőkanál vizet, a fűszereket és a többi hozzávalót és még néhány másodpercig turmixoljuk.
Fél órára félretesszük, majd kisebb gömböket formálunk belőle, miközben a felesleges nedvességet a kezünkkel kinyomkodjuk.
Viszonylag mély edényben az olajat közepes hőmérsékletűre hevítjük és a fasírtokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Cikkszám: 20084

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés