Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Jackfruit barbecue lencsepalacsintában recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

A jackfruit a jákafa gyümölcse, akár 45-50 kilógrammosra is megnő. A gyümölcs húsát dolgozzák fel konzervként. A konzerv igen kedvező áron a Bulkshop egyik kedvelt terméke. A konzervben rejtőző jackfruit darabok különböző feldolgozási, előkészítési, főzési technikák után tökéletesen alkalmasak a vegán konyhában a hús helyettesítésére. A semleges ízű gyümölcshús nagyon jól, nagyon sokféleképpen ízesíthető, csak rajtunk múlik, hogy milyen karakterű ételt akarunk készíteni.

Mi most BBQ ízesítéssel lencsepalacsintába töltöttük. Ahány ház, szinte annyiféle BBQ ízesítés kering az interneten. Mi az alábbi módon ízesítettük.

Hozzávalók

1 leszűrt jackfruit konzerv
A szószhoz:
1 kis hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál kókuszcukor
1 evőkanál rizsecet / almaecet
0.5 dl víz
1/2 kávéskanálnyi frissen őrölt színes bors / bors
1 mokkáskanálnyi chilipor (el is maradhat)
0.5 dl szójaszósz
1 ek worchestershire-szósz (vegán változat)
2 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanálnyi kókusz- vagy más olaj
2 kávéskanálnyi folyékony füst
1 lapos kávéskanál füstölt paprika

Elkészítés


1. A szósz hozzávalóit tegyük egy közepes méretű serpenyőbe. Keverjük össze és forraljuk fel.
2. Tegyük bele a leszűrt jackfruitot.
3. Fedjük be, időnként megkeverve takarékon főzzük 20 percig. Az utolsó 3-4 percben vegyük le a fedőt és forraljuk el a levét.
4. Egy krumplinyomóval vagy villával törjük össze nagyvonalúan a nagyobb jackfuit darabokat.
5. Lencsepalacsintában tálaljuk.

Hozzávalók 4 lencsepalacsintához

1/2 bögre vöröslencse egy éjszakára beáztatva / 2 órányi időre, forró vízbe
1 evőkanál tápiókaliszt
Himalája só
1-1.5 bögre növényi tej / esetleg víz, annyi, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen a massza
1 lapos kávéskanál fokhagymapor
bármilyen fűszer vagy fűszerkeverék a kedvencek közül (Mi 1 kávéskanál BBQ fűszert használtunk)
olaj / kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

1. A fentiekből turmixoljunk palacsinta sűrűségű tésztát.
2. A kiolajozott serpenyőbe öntve egy kanál hátlapjával igazgassuk kerekre és vékonyabbra a palacsintákat.
A lencsepalacsinták kissé lassabban sülnek, mint a búzalisztes testvéreik.
3. Várjuk meg türelmesen, amíg az alja megpirul és könnyedén megfordítható. A másik oldalon is süssük pirulásig.
Töltsük meg az időközben megfőtt és szétnyomkodott jackfruit BBQ-val.

Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.

Jó étvágyat!










A jackfruit barbecue lencsepalacsintában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                           

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés