A jackfruit a jákafa gyümölcse, akár 45-50 kilogrammosra is megnő. A gyümölcs húsát dolgozzák fel konzervként. A konzerv igen kedvező áron a Bulkshop egyik kedvelt terméke. A konzervben rejtőző jackfruit darabok különböző feldolgozási, előkészítési, főzési technikák után tökéletesen alkalmasak a vegán konyhában a hús helyettesítésére. A semleges ízű gyümölcshús nagyon jól, nagyon sokféleképpen ízesíthető, csak rajtunk múlik, hogy milyen karakterű ételt akarunk készíteni.
Mi most BBQ ízesítéssel lencsepalacsintába töltöttük. Ahány ház, szinte annyiféle BBQ ízesítés kering az interneten. Mi az alábbi módon ízesítettük.
A jackfruit barbecue lencsepalacsintában hozzávalói
1 leszűrt jackfruit konzervA szószhoz:
1 kis hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál kókuszcukor
1 evőkanál rizsecet / almaecet
0.5 dl víz
1/2 kávéskanálnyi frissen őrölt színes bors / bors
1 mokkáskanálnyi chilipor (el is maradhat)
0.5 dl szójaszósz
1 ek worchestershire-szósz (vegán változat)
2 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanálnyi kókusz- vagy más olaj
2 kávéskanálnyi folyékony füst
1 lapos kávéskanál füstölt paprika
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Jackfruit barbecue lencsepalacsintában elkészítése
1. A szósz hozzávalóit tegyük egy közepes méretű serpenyőbe. Keverjük össze és forraljuk fel.2. Tegyük bele a leszűrt jackfruitot.
3. Fedjük be, időnként megkeverve takarékon főzzük 20 percig. Az utolsó 3-4 percben vegyük le a fedőt és forraljuk el a levét.
4. Egy krumplinyomóval vagy villával törjük össze nagyvonalúan a nagyobb jackfuit darabokat.
5. Lencsepalacsintában tálaljuk.
Hozzávalók 4 lencsepalacsintához
1/2 bögre vöröslencse egy éjszakára beáztatva / 2 órányi időre, forró vízbe
1 evőkanál tápiókaliszt
Himalája só
1-1.5 bögre növényi tej / esetleg víz, annyi, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen a massza
1 lapos kávéskanál fokhagymapor
bármilyen fűszer vagy fűszerkeverék a kedvencek közül (Mi 1 kávéskanál BBQ fűszert használtunk)
olaj / kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
1. A fentiekből turmixoljunk palacsinta sűrűségű tésztát.
2. A kiolajozott serpenyőbe öntve egy kanál hátlapjával igazgassuk kerekre és vékonyabbra a palacsintákat.
A lencsepalacsinták kissé lassabban sülnek, mint a búzalisztes testvéreik.
3. Várjuk meg türelmesen, amíg az alja megpirul és könnyedén megfordítható. A másik oldalon is süssük pirulásig.
Töltsük meg az időközben megfőtt és szétnyomkodott jackfruit BBQ-val.
Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.
Jó étvágyat!
A jackfruit barbecue lencsepalacsintában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA