Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Görög fánk recept

   
Könnyen elkészíthető, finom fánkok, sziruppal leöntve, pisztáciadarabokkal megszórva. Nehéz ellenállni. Vegán recept.

Hozzávalók a fánkhoz 

2 bögre fehér liszt
1 bögre / 240 ml langyos víz
1/2 bögre langyos mandulatej
7g élesztő
1 evőkanál cukor / cukorhelyettesítő / eritritol
csipetnyi
1 evőkanál olaj + a sütéshez

Hozzávalók a sziruphoz és a díszítéshez

1/2 bögre / 120ml juharszirup
1 narancs (1/4 bögre / 60ml narancslé + narancs és héj)
1 db fahéj rúd
egy tenyérnyi pisztácia vagy más mag, finomra vágva



 

 

Elkészítés:
Keverjünk minden száraz összetevőt az élesztővel együtt össze. Adjuk hozzá a langyos vizet és tejet, és keverjük, amíg nyúlós tésztát nem kapunk.
Takarjuk le fóliával, és pihentessük 1-2 órát, amíg a tészta triplájára nem növekszik, és sok kis buborék nem lesz látható.
Amint kész a tészta, melegítsünk fel egy kis lábast olajjal. Ha az olaj forró, egy teáskanálnyi tésztát gyengéden dobjunk az olajba.
Kb. 4 fánkot süssünk egyszerre. Mivel a tészta nagyon puffadt / levegős, és lebeg az olajban, időnként fordítsuk meg őket, hogy egyenletesre süljenek.
Mikor a fánkok aranybarnára sültek, vegyük ki őket az olajból, és tegyük őket néhány réteg konyhai papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a fölösleges olajtól.
Öntsünk meleg (fontos, hogy meleg legyen) szirupot a fánkokra, és szórjuk meg az apróra vágott pisztáciával, és opcionálisan némi narancshéjjal. Azonnal tálalhatjuk.

Szirup
Tegyünk juharszirupot, 60ml narancs dzsúzt és fahéj rudat egy kis edénybe.
Forraljuk fel a keveréket és főzzük nagyon finoman 10-15 percet, amíg a szirup be nem sűsűsödik picit.
Vegyük ki a fahéj rudat, és öntsünk a meleg szirupot a meleg fánkokra.


forrás: https://www.lazycatkitchen.com/loukoumades-greek-doughnuts/

Jó étvágyat!




A görög fánk recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

 
Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL





500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook