Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Gombás lecsós rizottó recept

   
Az alábbiakban egy rizottós egytálételt mutatunk be. 

Könnyen, egyszerűen elkészíthető, nem igényel sem sok időt, sem konyhaművészeti tudást.

bulkshop magyar vallalkozas
Nagyon sokan szeretjük a rizses ételeket, bármilyen formában, tejberizsként édesen, fűszerekkel meghintett köretként, rakott ételek rétegzéséhez sósan.

De talán a rizzsel készült ételek királya mégis a rizottó. A jó rizottó puhára fő, mégsem ragacsos, lédús, szaftos, fantasztikus.
Feltétel azonban, hogy szép kerekszemű rizottó rizsből készüljön, pont olyanból, mint ami a Bulkshopban kapható.

A recept gombával készült, de bármilyen zöldségből vagy zöldségkeverékből elkészíthető, lehet akár friss, lehet akár mirelit.
 

Gombás-lecsós rizottó hozzávalói

4 személyre

50 dkg bármilyen gomba, lehet mirelit is: csiperke, róka, vargánya stb.
1 bögre (2,5 dl) rizottó rizs
2-3 evőkanál étolaj, lehet lenmagolaj is.
3 darab zöldpaprika, lehet színes kaliforniai is
2 paradicsom
1 pici üveg paradicsom konzerv, vagy egy evőkanálnyi
3-4 darab aszalt paradicsom
1 nagy fej hagyma, lehet lila is, sőt azzal a legfinomabb
1-2 gerezd fokhagyma vagy mokkáskanál fokhagymapor
1 evőkanál piros fűszerpaprika
1 kávéskanál füstölt paprika

1 kávéskanál só (pl. Himalája só)
1 púpozott mokkáskanál őrölt kömény
1 nagy csipet szárított vagy friss bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet kakukkfű
2 bögre forró víz
Bármilyen kedvünk szerinti szárított vagy friss zöldfűszert használhatunk, ha frisset használunk célszerű a legvégén hozzáadni.
A felsorolt fűszerek közül bármit el is hagyhatunk.

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A gombás-lecsós rizottó elkészítése 


Először a lecsós gombát készítsük el.
1. Az olajon pirítsuk meg egy kicsit a felaprózott hagymát. Miközben sül, daraboljuk hozzá a fokhagymát is.
2. Tegyük hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, egészen rövid ideg, 1 percig kevergessük, majd dobjuk hozzá a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
Semmit nem kell puhára főzni, a rizzsel, amit később adunk hozzá úgyis tovább fő minden.
3. Adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat és kevés paradicsompürét (egy evőkanál).
4. Fűszerezzük: köménnyel, bazsalikommal, oregánóval (amit szeretünk)
5. Adjuk hozzá a fűszerpaprikákat.
Keverjük el jól. Éppen csak egy percnyit kevergessük.
6. Adjuk hozzá a gombát, várjuk meg, amíg levet ereszt. (1-2 perc)
7. A megmosott rizst dobjuk a gombás keverék tetejére és jól keverjük el. Várjuk meg, amíg elfővi a gombás keverék levét.
8. Kevés forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet és ezt többször a rizs puhulásáig ismételjük meg. Ne zúdítsunk rá egyszerre sok vizet, türelmesen kavargatva, pótolgassuk az elfőtt levet, ez a rizottó készítésének a titka.
9. Szaftos, puha, egészben lévő mégis vajpuha rizsszemekké főzzük a masszát.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A gombás lecsós rizottó recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

  

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |

  HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA