Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gombás lecsós rizottó recept


Az alábbiakban egy rizottós egytálételt mutatunk be. 

Könnyen, egyszerűen elkészíthető, nem igényel sem sok időt, sem konyhaművészeti tudást.

Nagyon sokan szeretjük a rizses ételeket, bármilyen formában, tejberizsként édesen, fűszerekkel meghintett köretként, rakott ételek rétegzéséhez sósan.
De talán a rizzsel készült ételek királya mégis a rizottó. A jó rizottó puhára fő, mégsem ragacsos, lédús, szaftos, fantasztikus.
Feltétel azonban, hogy szép kerekszemű rizottó rizsből készüljön, pont olyanból, mint ami a Bulkshopban kapható.

A recept gombával készült, de bármilyen zöldségből vagy zöldségkeverékből elkészíthető, lehet akár friss, lehet akár mirelit.

Gombás-lecsós rizottó

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg  bármilyen gomba, lehet mirelit is: csiperke, róka, vargánya stb.
1 bögre rizottó rizs
2-3 evőkanál étolaj, lehet lenmagolaj is.
3 darab zöldpaprika, lehet színes kaliforniai is
2 paradicsom
1 pici üveg paradicsom konzerv, vagy egy evőkanálnyi
3-4 darab aszalt paradicsom
1 nagy fej hagyma, lehet lila is, sőt azzal a legfinomabb
1-2 gerezd fokhagyma vagy mokkáskanál fokhagymapor
1 evőkanál piros fűszerpaprika
1 kávéskanál füstölt paprika

1 kávéskanál só  (pl. Himalája só)
1 púpozott mokkáskanál őrölt kömény
1 nagy csipet szárított vagy friss bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet kakukkfű
2 bögre forró víz
Bármilyen kedvünk szerinti szárított vagy friss zöldfűszert használhatunk, ha frisset használunk célszerű a legvégén hozzáadni.
A felsorolt fűszerek közül bármit el is hagyhatunk.



Elkészítés

Először a lecsós gombát készítsük el.
1. Az olajon pirítsuk meg egy kicsit a felaprózott hagymát. Miközben sül, daraboljuk hozzá a fokhagymát is.
2. Tegyük hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, egészen rövid ideg, 1 percig kevergessük, majd dobjuk hozzá a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
Semmit nem kell puhára főzni, a rizzsel, amit később adunk hozzá úgyis tovább fő minden.
3. Adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat és kevés paradicsompürét (egy evőkanál).
4. Fűszerezzük: köménnyel, bazsalikommal, oregánóval (amit szeretünk)
5. Adjuk hozzá a fűszerpaprikákat.
Keverjük el jól. Éppen csak egy percnyit kevergessük.
6. Adjuk hozzá a gombát, várjuk meg, amíg levet ereszt. (1-2 perc)
7. A megmosott rizst dobjuk a gombás keverék tetejére és jól keverjük el. Várjuk meg, amíg elfővi a gombás keverék levét.
8. Kevés forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet és ezt többször a rizs puhulásáig ismételjük meg. Ne zúdítsunk rá egyszerre sok vizet, türelmesen kavargatva, pótolgassuk az elfőtt levet, ez a rizottó készítésének a titka.
9. Szaftos, puha, egészben lévő mégis vajpuha rizsszemekké főzzük a masszát.

Jó étvágyat!



A gombás lecsós rizottó recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.