Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Fűszeres csicseriborsó-saláta recept


A fűszeres csicseriborsó-saláta napokig eláll a hűtőben.
Reggeli és vacsoraételünk is lehet, például főtt tojással, kenyérrel.


Hozzávalók


PÁCLÉ


1 közepes nagyságú lila hagyma

2 evőkanál nyersen sajtolt növényi olaj (a képen látható lenmagolajjal készült)

1/2 citrom leve

1 evőkanál szójaszósz


1 bögre főtt csicseriborsó


AJÁNLOTT fűszerek


1 evőkanál szárított petrezselyemlevél

1 mokkáskanál őrölt kömény

1 mokkáskanál csilipaprika

1 mokkáskanál bors

1/2 mokkáskanál szerecsendió

1/2 mokkáskanál őrölt koriander (vagy levél)

1 mokkáskanál fűszerpaprika

1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 púpozott mokkáskanál fokhagymapor

1 kávéskanál füstaroma vagy füstölt paprika (opcionális)




Elkészítés

A csicseriborsót egy éjszakára áztassuk be. Másnap legalább egy órát főzzük, de mindenképpen addig, amíg egy villával már szétnyomhatók a szemek.

Érdemes a borsóból egyszerre többet is készíteni, mert mélyhűtőben vagy „befőttként” is sokáig eláll. Robotgéppel masszát is készíthetünk, amelyet adagonként lefagyasztva később humuszhoz, csicseriborsó-fasírthoz használhatunk.


Először keverjük össze a páclét, tegyük bele az apróra vágott lila hagymát.

Szórjuk a páclébe a fűszereket. Természetesen a fűszerekből el is hagyhatunk, mással helyettesíthetjük azokat, szabadon, ízlésünknek megfelelően.

Más szárított levelekkel, de friss, zöld fűszerekkel is ízesíthetjük.

Tegyük bele a főtt csicseriborsót. Ez az étel szereti, ha áll néhány órát a páclében, míg az ízek összeérnek.


A fűszeres csicseriborsó-saláta napokig eláll a hűtőben. Reggeli és vacsoraételünk is lehet, például főtt tojással, kenyérrel.
A fűszeres csicseriborsót kuszkuszgombócokkal tálaltuk. A gombóc elkészítésének leírását lásd a Bulkshop receptek között.

Jó étvágyat!



A fűszeres csicseriborsó-saláta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés